Volkswagen își va schimba numele în Voltswagen

Volkswagen ID.4 autoexpert

Păcăleală de 1 aprilie sau curaj nebun? Un comunicat de presă scăpat involuntar pe internet relevă intenția companiei de a-și schimba numele în SUA. În loc de Volkswagen, aceasta va vinde autoturisme electrice sub numele de Voltswagen.

O informație bombă vine de peste ocean. E drept, suntem la două zile distanță de 1 aprilie, dar sursele sunt dintre cele mai credibile: CNBC, USA Today și Automotive News. Toate se jură că informația este 100% adevărată.

Iar informația este că viitoarele autoturisme electrice Volkswagen vor fi comercializate în Statele Unite sub numele de Voltswagen. Compania intenționează să-și schimbe numele în Voltswagen of America. Asta reiese din comunicatul de presă ce trebuia publicat pe 29 aprilie 2021, însă a apărut accidental pe 29 martie, cu fix o lună înainte. Comunicatul nemților spune că ”noul nume simbolizează impulsul impresionant pe care Voltswagen l-a eliberat, pentru a ghida oamenii către vehiculele electrice”.

Voltswagen, din mai 2021

Interesant este că schimbarea de nume nu este așteptată până în luna mai. Deci primele exemplare ID.4 exportate în SUA vor păstra numele Volkswagen. Toate modelele electrice apărute după această dată vor avea numele schimbat.

”Chiar dacă ne schimbăm K-ul cu un T, nu ne schimbăm angajamentul mărcii de a realiza cele mai bune vehicule din segment pentru șoferi și pentru oamenii de pretutindeni”, spune în comunicatul de presă CEO-ul VW America, Scott Keogh.

Volkswagen sau Voltswagen ID.4 autoexpert.ro

Este interesant de văzut care va fi reacția clienților americani. Momentan, schimbarea nu va fi aplicată și în Europa. Aici, compania ar putea întâmpina un val de nemulțumiri din partea vorbitorilor de limba germană, pentru care numele Volkswagen are o însemnătate clară: mașina poporului.

Postul CNBC a cerut părerea unei persoane din cadrul VW America, iar aceasta a confirmat, sub protecția anonimatului,  autenticitatea comunicatului de presă. Tot CNBC spune că noul logo al vehiculelor electrice va avea un fond albastru deschis.

via CNBC

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top