ABB E-Mobility: Copiii influențează viitorul vehiculelor electrice

ABB Mobility

Copiii influențează deja revoluția Vehiculelor Electrice (VE), în ciuda faptului că nu sunt încă capabili să se urce ei înșiși la volan, s-a constatat în urma unui nou sondaj global.

Sondajul, realizat de către liderul mondial în soluții de încărcare a vehiculelor electrice, ABB E-Mobility, a dezvăluit faptul că cei mici, nu numai că își educă părinții cu privire la problemele de mediu, avertizându-i asupra comportamentului neprietenos cu acesta, dar participă și la discuții despre achiziții majore, cum ar fi vehiculele electrice.

La realizarea acestui studiu au participat un număr de 2.500 de părinți (având copii cu vârste cuprinse între 8-16 ani) și 2.500 de copii (cu vârste cuprinse între 8-16 ani) provenind din cele mai mari 10 piețe ale ABB E-mobility și anume din Canada, China, Franța, Germania, Olanda, Norvegia, Suedia, Elveția, Marea Britanie și SUA.

Concluziile principale ale studiului, publicate cu ocazia Zilei Mondiale a Vehiculelor Electrice, demonstrează rolul crucial pe care generația viitoare trebuie să îl joace pentru a contribui la reducerea emisiilor, pentru un viitor mai durabil.

Copiii joacă un rol esențial în accelerarea trecerii la mașini electrice, se arată într-un studiu realizat de ABB E-Mobility cu ocazia Zilei Mondiale a Vehiculelor Electrice

Referindu-se la rezultatele sondajului, Frank Muehlon, CEO al ABB E-Mobility, a declarat: „Este încurajator să vedem că rezultatele studiului nostru global realizat cu ocazia Zilei Mondiale a Vehiculelor Electrice dezvăluie entuziasmul și determinarea tinerilor, precum și dialogul și acțiunea crescândă de-a lungul generațiilor în drumul către un viitor cu emisii scăzute de carbon.

Este de asemenea clar, că mulți oameni nu se simt încă împuterniciți pentru a face niște pași în mod conștient cu privire la climă,  pași pentru care ar fi cu siguranță pregătiți. Sperăm însă că cei aflați pe poziții importante vor conlucra pentru implementarea rapidă a politicilor de electrificare care să permită o societate mai curată și mai ecologică, așa cum ne-am angajat să facem și noi prin intermediul Strategiei ABB de Sustenabilitate 2030.”

Având în vedere că aproape 8 din 10 părinți (79,2%) și trei sferturi dintre copii (73,6%) consideră situația actuală a mediului global ca fiind una defectuoasă, sondajul a evidențiat o bună interacțiune între generații în ceea ce privește natura cauzelor schimbărilor climatice și a pașilor în direcția atenuării lor.

În acest scop, aproape jumătate dintre copii le-au recomandat părinților lor să fie mai prietenoși cu mediul, în timp ce 58,1% dintre părinți au declarat că au fost educați de către copiii lor cu privire la problemele de mediu.

Aproape 60% dintre părinți au declarat că au fost educați de către proprii lor copii cu privire la problemele de mediu, peste două treimi discutând cu ei planuri pentru achiziția de vehicule electrice

Având în vedere că 80% dintre copii au răspuns că ar avea capacitatea de a influența deciziile de cumpărare ale părinților lor cu privire la articolele mari, cum ar fi schimbarea mașinii de familie, nu este surprinzător faptul că 78,6% dintre părinți au declarat că ar fi dispuși să treacă la un model electric sau hibrid dacă și-ar cumpăra o mașină nouă în următorii trei ani.

În SUA, această influență a fost cea mai evidentă, 33% dintre părinții care conduc un vehicul electric declarând că au făcut această schimbare sub presiunea copiilor lor. La nivel global, factorii principali care au influențat deciziile de cumpărare pentru proprietarii actuali de vehicule electrice, în proporție de 66,1% și respectiv, 61% au fost aceia că vehiculele electrice și cele hibride reprezintă opțiuni mai bune pentru mediul înconjurător, fiind în același timp și mai economice.

În China 93,8% dintre părinți consideră că deținerea unui vehicul electric reprezintă o investiție financiară mai bună, precum și o alegere mai durabilă. Națiunea, cea care influențează în mod activ dezvoltarea, adoptarea și infrastructura vehiculelor electrice a arătat că piața electrică este mai matură în multe dintre categoriile din cadrul sondajului, atât copiii, cât și părinții raportând o conștientizare mult mai mare, discutând cu entuziasm despre beneficiile mobilității electrice.

ABB E-Mobility: O treime dintre părinții din SUA care conduc un vehicul electric au declarat că presiunea din partea copiilor lor i-a determinat să facă această schimbare

Alte subiecte abordate în cadrul sondajului au dezvăluit momentum-ul în direcția adoptării mobilității electrice, dar și domenii în care mai sunt lucruri de făcut. Aproape 8 din 10 părinți (98% în China) au răspuns că instalarea unui încărcător pentru vehicule electrice  – cum ar fi stația Terra AC wallbox  de la ABB – le-ar spori șansele în cumpărarea unei proprietăți, demonstrând astfel importanța facilitării încărcării ușoare și convenabile.

Cu toate acestea, rămâne loc de îmbunătățire, aproape jumătate dintre părinți (48%) dezvăluind, de asemenea, că politicile companiilor lor nu acceptă trecerea la vehiculele electrice. Agenția Internațională pentru Energie (IEA) preconizează că vehiculele electrice vor reprezenta 30% din numărul vehiculelor vândute la nivel global în 2030 și se așteaptă ca încărcarea la domiciliu și la locul de muncă să fie critice pentru satisfacerea unei mari cereri globale, pe lângă o extindere de nouă ori a încărcătoarelor publice, astfel ajungându-se la peste 15 milioane de unități până la sfârșitul deceniului.

Luând în considerare faptul că cu următoarea generație, deja este încântată de călătoria către electrificare și că părinții li se alătură din ce în ce mai mult, este vital ca generațiile mai în vârstă și care se află pe poziții de influență să vină din urmă și să ia decizii îndrăznețe necesare pentru a sprijini schimbarea încă de pe acum.

În ciuda dorinței lor crescânde, aproape jumătate dintre părinți au declarat că politicile angajatorilor lor nu susțin trecerea la conducerea unei mașini electrice

La rândul său, ABB s-a angajat să realizeze tranziția întregii sale flote globale de peste 10.000 de vehicule la vehicule electrice până la sfârșitul deceniului, în cadrul Strategiei sale de Sustenabilitate 2030. Doar în ultimul an, numărul de stații de încărcare instalate la sediile ABB a crescut cu aproape 100%, de la 545 la 1.082. Acestea sunt împărțite la nivel global în 146 de locații din 27 de țări. În plus, în 2021, vehiculele electrice sau hibride plug-in (PHEV) au reprezentat 44% din volumul comenzilor globale de vehicule noi ale ABB.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este lider mondial în domeniul tehnologiei, care stimulează transformarea societății și a industriei pentru un viitor mai productiv și durabil. Prin conectarea software-ului la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționri electrice, ABB împinge granițele tehnologiei pentru a conduce performanța la noi niveluri. Cu o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat prin cei aproximativ 105.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Test Honda CR-V PHEV AutoExpert.ro

Test cu măsurători Honda CR-V PHEV

A șaptea generație a Hondei CR-V reprezintă cheia care deschide toate inimile. Poate rula 73 km fără emisii, consumă puțin la terminarea

Scroll to Top