Bentley folosește biocombustibil la mașini standard

Bentley biocombustibil AutoExpert.ro

Bentley demonstrează că utilizarea izbăvitorului biocombustibil nu necesită modificări. Totodată, instalează un rezervor de 1200 l la uzina din Crewe.

Există speranță și după 2035. O dovedește Bentley încă din 2023. Compania a alimentat întreaga flotă de la Goodwood cu biocombustibil. Practic, toate cele 32 hill-climb-uri realizate de Bentley au fost realizate cu 85% mai puțin carbon emis în atmosferă.

Bentley biocombustibil AutoExpert.ro

Performanțele au rămas stelare. De exemplu, Bentley Batur, cu motorul său W12 de 750 de cai, alimentat cu biocombustibil, a parcurs traseul în urcare în 55 de secunde. A fost al treilea cel mai rapid timp pentru modele de serie.

Cu rezervorul… în remorcă!

Uriașul SUV Bentayga cu ampatament extins a trecut linia de sosire în 1m:21s. O valoare impresionantă. Cu atât mai impresionantă, cu cât tracta o remorcă plină cu paie, adică 2,5 tone! Paiele tractate, convertite în biocombustibil, ar putea alimenta Bentayga pentru 1800 km.

Ideea e că biocombustibilul reduce poluarea fără a ”îmblânzi” caii. Iar Bentley a instalat un rezervor de 1200 l la uzina din Crewe. Acesta se aliniază la normele EN228. Asta înseamnă că poate înlocui benzina fără nicio modificare adusă motorului. Practic, până și cel mai vechi Bentley încă în uz, EXP2 din 1920, îl poate folosi fără riscuri.

Biocombustibil din deșeuri

Și acum vine parea cu adevărat tare. Știm că prima generație de biocombustibili era obținută din culturi alimentare de pe terenuri arabile. Ei bine, a doua folosește deșeuri. De la deșeuri agricole la deșeuri forestiere, chiar și subproduse folosite în industria alimentară. Astfel, se obține un produs 100% regenerabil, care va produce cu 85% mai puțin CO2 decât benzina. Deci, adio dilemă ”alimente vs combustibil”, bun venit certitudine ”de la resturi la combustibil”.

Bentley biocombustibil AutoExpert.ro

Citește pe AutoExpertBentley oprește producția motorului W12 💡

Totuși, Bentley va renunța complet la motoarele cu combustie până în 2030. Din 2026, va produce numai plug-inuri. E păcat, mai ales că 84% dintre exemplarele Bentley produse în istorie funcționează și azi! Toate pot fi alimentate cu acest biocombustibil.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top