BAIC – singurul producător de automobile din China care participă în Raliul Dakar 2024

BAIC Dakar AutoExpert

BAIC ORV este singura echipă a unui producător auto din China ce concurează în cadrul Raliului Dakar 2024. Echipajele chinezilor au numerele de participare 224 și 233, și pilotează modelul BJ40.

 

Ediția din 2023 a rally raidului Dakar, unul dintre cele mai solicitante evenimente auto la nivel mondial, echipa BAIC ORV a obținut succese neașteptate. Echipajul 233, format din Zhang Guoyu și Jean Pierre GARCIN, a obținut un impresionant loc 10 în categoria T1+. Este o realizare istorică în calitate de echipă principală a producătorului chinez. Între timp, echipa 248, reprezentată de Zi Yunliang și Sha He, a obținut premiul Dakar 2023 Winner Rookie Award of the Year. Cu o distanță acoperită impresionantă, de 8549 km, din care aproape 5000 km cronometrați, ediția din 2023 și-a câștigat reputația drept cea mai dură din 2014 încoace.

Echipajul 233 a obținut primele puncte pentru China în Campionatul Mondial de Raliuri Raid FIA (W2RC). A terminat pe locul 12, cu 10 puncte în clasamentul general al Raliului Dakar. Echipa BAIC ORV a obținut în continuare poziția a 4-a în rândul echipelor de constructori FIA W2RC.

 

Succes de la debut

 

Privind în urmă asupra parcursului dificil al Raliului Dakar, unde rata medie de finalizare se situează la doar 38%, succesul echipei BAIC ORV, care nu numai că a reușit să termine, dar a și excelat în acest raliu, a subliniat capacitățile tehnice de top ale echipei. În 2021, piloții auto chinezi au terminat pe poziții de top la categoria debutanților, punând bazele performanței reușite în 2023.

 

Bipostul de competiții cu care chinezii au reușit aceste rezultate anul trecut a fost BAIC ORV T1+. Este construit în conformitate cu regulile stricte de off-road T1+ ale FIA. Această realizare a făcut din BAIC prima marcă chinezească cu capital propriu capabilă să producă o mașină de curse profesionistă T1+ cu pașaport de curse FIA.

 ➡ Vizitează aici site-ul suvcars.ro, importatorul modelelor Baic în România! 💡

BAIC ORV T1+, derivat din BJ40, a pus în valoare trei ani de perfecționare tehnologică. Au fost efectuate teste riguroase în condiții extreme, inclusiv la temperaturi ridicate, umiditate, frig extrem, coroziune de sare și altitudini mari.

 

În anul 2024, traseul Raliului Dakar acoperă 7891 km, iar la startul clasei „Cars” sunt prezente 72 echipaje.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top