Cinci stele Euro NCAP pentru Renault Scenic E-Tech și VW Tiguan

Renault Scenic E-Tech Euro NCAP AutoExpert

Euro NCAP a publicat rezultatele celei de-a doua runde de testare pentru anul 2024 la care au participat șase modele: noile Volkswagen Tiguan și Renault Scenic E-Tech, cele două modele electrice Zeekr 001 și X, precum și monovolumele Maxus Mifa 7 și Ford Tourneo Custom. Cinci stele pentru toate, cu excepția celui din urmă, care primește trei stele cu echipamentul standard și patru stele cu pachetul opțional Safety Pack.

 

Volkswagen Tiguan

 

Cea de-a treia generație a SUV-ului german de dimensiuni medii primește o actualizare stilistică , dar mai ales la nivel de tehnologie și dotări de siguranță ceea ce îi  permite să își mențină popularitatea, obținând cinci stele la testele Euro Ncap. Toate versiunile vin cu cele mai recente tehnologii de siguranță, cum ar fi frânarea automată de urgență (AEB) și asistența la menținerea benzii de rulare, precum și un sistem care monitorizează oboseala șoferului.

Iată scorul obținut de Tiguan:

Protecția adulților: 83%
Protecția copiilor: 88%
Utilizatori vulnerabili ai drumurilor: 84%
Sisteme de asistență la conducere: 78%

 

Renault Scenic E-Tech Electric

 

Câștigător deja al premiului Mașina Anului 2024, crossoverul electric francez obține cele mai bune punctaje la testele de siguranță, în special pentru adulții și copiii aflați la bord. Renault Scenic E-Tech a primit un rating de 5 stele, în conformitate cu protocoalele de testare din 2022, la fel ca și vehiculul său prieten, Renault Megane E-Tech.

Iată scorul obșinut de Scenic E-Tech

Protecția adulților: 88%
Protecția copiilor: 89%
Utilizatori vulnerabili ai drumurilor: 77%
Sisteme de asistență la conducere: 85%

 

Asaltul chinezesc

 

ZEEKR este o marcă nouă, lansată recent, în 2021, dar are deja trei modele care se vând bine în China. Cu o companie mamă chineză experimentată, Geely, și o echipă suedeză care o împinge înainte, marca se extinde rapid pe piața europeană de electrice premium. Primul model de mașină testat de Euro NCAP, ZEEKR 001, este un hatchback executiv de mari dimensiuni și o mașină de care constructorii de mașini premium din Europa s-ar putea teme, datorită prețurilor sale competitive și a calității, designului și tehnologiei. Numit de unele publicații drept un Porsche Panamera mai comod, acesta nu dezamăgește nici în ceea ce privește performanțele sale în materie de siguranță, obținând cea mai bună notă generală de 5 stele din partea Euro NCAP. ZEEKR oferă, de asemenea, un SUV compact competitiv în gama sa de modele, sub forma modelului X, care are un interior atractiv și inovator care, la fel ca fratele său, obține o performanță ridicată în materie de siguranță și un rating general de 5 stele.

 

Zeekr 001

 

Compania chineză, deținută de grupul Geely, a început comercializarea primelor sale modele în Europa în urmă cu câteva luni, începând cu acest shooting brake electric, care a obținut punctaj maxim la testele de impact.

 

Iată scorul obținut de Zeekr 001

Protecția adulților: 89%
Protecția copiilor: 88%
Utilizatori vulnerabili ai drumurilor: 84%
Sisteme de asistență la conducere: 83%

 

Zeekr X

 

Cel de-al doilea model importat pentru Europa este un SUV electric de dimensiuni medii (măsoară 4.432 mm), cu o baterie de 69 kWh care promite o autonomie de peste 400 km.

 

Iată scorul obținut de Zeekr X:

Protecția adulților: 91%
Protecția copiilor: 90%
Utilizatori vulnerabili ai drumurilor: 84%
Sisteme de asistență la conducere: 83%

 

Ambele ZEEKR au obținut, de asemenea, cel mai înalt rating Green NCAP, de 5 stele, în cadrul unei evaluări recente. ZEEKR X a obținut un scor general de 96%, în timp ce ZEEKR 001 a obținut 95%.

 

Maxus Mifa 7

 

Monovolumul producătorului chinez, parte a grupului Saic, are un stil modern și șapte locuri în standard, un pachet de baterii de 90 kWh și o autonomie declarată de 479 km.

 

Cinci stele la testele de impact, cu următoarele punctaje:

Protecția adulților: 92%
Protecția copiilor: 87%
Utilizatori vulnerabili ai drumurilor: 81%
Sisteme de asistență la conducere: 75%

 

Ford Tourneo Custom

 

Versiunea pentru pasageri a vehiculului comercial al americanilor dezamăgește și obține doar trei stele cu sistemele de siguranță standard, care devin patru cu pachetul opțional Safety Pack.

 

Iată scorul obținut de Ford Tourneo Custom

Protecția adulților: 75%
Protecția copiilor: 86%
Utilizatori vulnerabili ai drumurilor: 83%
Sisteme de asistență la conducere: 62%

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top