Nissan a lansat noua generație de Patrol

Nissan Patrol AutoExpert

Makoto Uchida, CEO-ul Nissan, a prezentat cea de-a șaptea generație a off-roader-ului Patrol în cadrul unui eveniment exclusivist desfășurat în Abu Dhabi, în fața regalității, a conducerii companiei japoneze, a partenerilor și dealerilor.

 

Disponibil cu un nou V6 biturbo de 425 CP (dar există și un 3.8 aspirat natural), off-roaderul va ajunge pe piețele din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Orientul Mijlociu la 1 noiembrie. Momentan, nu știm dacă și când noul Nissan Patrol va fi comercializat și în Europa.

Nissan Patrol AutoExpert
Impresionant prin dimensiunile sale, noul Nissan Patrol are o carosserie pătrată și robustă, cu un acoperiș și o capotă perfect orizontale. Partea frontală este dominată de obișnuita grilă în formă de V, și mai lată și mai impunătoare, traversată de trei lamele care se conectează în mod ideal la semnătura luminoasă dublă „C” LED. În spate, stopurile sunt asemănătoare cu farurile, dar și cu stilul generațiilor de la sfârșitul anilor ’90. Standard sunt jantele din aliaj de 22 inchi. Noul off-roader japonez va fi disponibil în șapte culori, inclusiv patru noi combinații bicolore.

Nissan Patrol AutoExpert

Habitaclul este luxos și confortabil. Scaunele sunt tapițate cu piele matlasată inspirată de lemnăria artizanală, iar în unele echipări oferă reglaj electric pe opt direcții și o funcție de masaj. Planșa de bord este dominată de afișajul Monolith, un ecran de 28,6 inchi sub care se află instrumentarul digital de bord și ecranele de infotainment, fiecare de 14,3 inchi. Sunt disponibile și ecrane opționale de 12,8 inchi pentru pasagerii din spate, care acceptă intrări Miracast, Hdmi și Usb. Echiparea standard include iluminare ambientală în 64 de culori și un acoperiș panoramic pe toată lungimea plafonului.

Nissan Patrol AutoExpert

Sistemul audio Klipsch cu 12 difuzoare este disponibil pe echiparea de top, la fel ca și tehnologia de răcire biometrică, care utilizează senzori cu infraroșu în habitaclu pentru a detecta temperatura ocupanților celor două rânduri de scaune și ajustează parametrii sistemului de climatizare în consecință. Al treilea rând de scaune se rabatează electric, iar podeaua de âncărcare rezultată este complet plată, pentru a facilita transportul încărcăturilor voluminoase: Nissan nu declară capacitatea de încărcare, dar precizează că aceasta este cu 30% mai mare decât a modelului anterior, care oferea 550 de litri.

Nissan Patrol AutoExpert
A șaptea generație Nissan Patrol renunță la V8-ul modelului anterior și introduce două noi motoare V6. Unul de 3,8 litri aspirat natural, capabil să dezvolte 316 CP și un cuplu de 386 Nm, și un 3,5 twin-turbo cu 425 CP și un cuplu maxim de 700 Nm. Ambele versiuni sunt cuplate la o transmisie automată cu nouă trepte, și au tracțiune integrală permanentă. Sunt disponibile șase moduri de condus: Standard, Sand, Rock, Mud, Eco și Sport. Suspensia pneumatică adaptivă este standard, permițând ajustarea înălțimii de rulare în funcție de diferitele condiții ale solului, la fel ca și amortizoarele controlate electronic.

Nissan Patrol AutoExpert
Noul Nissan Patrol debutează cu noul NissanConnect 2.0 cu Google Built-In, o platformă software care integrează navigația, protecția datelor și infotainment-ul. Standard pe toată gama este suita ProPilot, cu cea mai avansată versiune de conducere asistată de nivel 2. În off-road (dar și pentru parcare) există camera sub caroserie, care permite ecranului central să afișeze obstacolele din fața roților.

Nissan Patrol AutoExpert

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top