Volkswagen recheamă în service aproape 100.000 de exemplare ID.4 din SUA

Volkswagen ID4-1

Volkswagen recheamă în service aproape 100.000 de vehicule electrice ID4 din SUA din cauza unor mânere de uși defecte care pot cauza deschiderea neașteptată a ușilor în timp ce vehiculul este în mișcare. Rechemarea afectează 98.806 crossovere compacte ID.4 produse între 2021 și 2024.

 

Problema provine din protecția insuficientă împotriva apei în mânerele ușilor, care poate duce la defecțiuni ale plăcii de circuite. Intruziunea apei ar putea declanșa o „comandă de deschidere” a încuietorii ușii, putând provoca deschiderea ușii în timpul condusului.

Volkswagen a început să investigheze problema de la ID.4 în februarie, după ce a primit reclamații cu privire la piesele mânerului ușii. Între iunie 2023 și mai 2024, au fost depuse 135 de cereri de garanție legate de acest defect. Cu toate acestea, compania a declarat că nu are cunoștință de niciun accident sau rănire ca urmare a acestei probleme.

Procesul de rechemare va începe înainte de 1 noiembrie 2024, Volkswagen notificând proprietarii vehiculelor afectate. Dealerii vor inspecta mânerele ușilor și le vor înlocui, dacă este necesar, cu piese îmbunătățite. În plus, va fi furnizată o actualizare software pentru a regla setările mânerului ușii. Soluția pentru rechemare este în prezent încă în curs de dezvoltare.

Conform documentelor de la National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), mânerele ușilor în cauză au fost fabricate de U-Shin, o companie cu sediul în Mexic.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top