Stellantis va lansa pick-up-ul electric Ram 1500 în Europa

RAM 1500 ev AutoExpert

Stellantis este pregătită să intre pe piața europeană a pick-up-urilor full-size electrice cu baterii cu modelul Ram 1500 REV, luând în vizor modelul Ford F-150 Lightning. Vânzările Ram 1500 REV sunt așteptate să înceapă în Europa până la sfârșitul anului viitor, după lansarea sa în SUA în acest trimestru.

 

Ram 1500 REV este conceput pentru a rivaliza cu Ford F-150 Lightning, care este deja disponibil în Norvegia și Elveția. În prezent, singurul alt pick-up electric de pe piața europeană este eTerron 9 de la SAIC Maxus din China, care este mai mic și clasificat ca un pick-up de dimensiuni medii, oferind o autonomie de 430 km.

În schimb, Ram 1500 REV se laudă cu o autonomie de până la 563 km cu o încărcare completă, echipat cu un pachet de baterii de 168 kWh, care poate fi actualizat la 229 kWh. Acest model cu tracțiune integrală este primul care utilizează arhitectura STLA Frame a Stellantis, adaptată pentru vehiculele electrice de dimensiuni normale. Acesta dispune de un sistem electric de 800 de volți care suportă încărcarea rapidă și un portbagaj frontal spațios de 425 de litri.

Detaliile de preț pentru piața europeană nu au fost încă anunțate. Alături de versiunea electrică, un model cu autonomie extinsă numit Ramcharger, cu un generator pe benzină de 3,6 litri, este anticipat pentru lansare în 2025.Ram 1500 AutoExpert

Stellantis a introdus în Europa și o versiune actualizată a Ram 1500 cu motor termic. Acest model include un nou motor pe benzină twin-turbo cu șase cilindri de 3,0 litri, care oferă opțiuni de putere de 420 CP sau 540 CP, împreună cu un motor mild-hybrid de 3,6 litri care produce 305 CP.

 

Ram 1500 este echipat cu tehnologii avansate de asistență a șoferului, inclusiv cruise control adaptiv și head-up display. Interiorul prezintă un ecran tactil central proeminent de 14,5 inchi, cu un ecran opțional de 10,25 inchi pentru pasagerul din față, în funcție de configurație. Printre caracteristicile suplimentare se numără un hayon multifuncțional care se poate deschide și poate fi acționat de la distanță, împreună cu un invertor de putere care furnizează energie electrică printr-o priză de 115 volți în pat.

Ram 1500 AutoExpert

Prețurile pentru versiunea cu motor cu ardere internă a Ram 1500 de prin Europa încep de la 62.000 de euro. Stellantis susține că Ram 1500 este principalul pick-up full-size din Europa, reprezentând trei din patru pick-up-uri full-size vândute. Compania lucrează cu doi parteneri importatori pentru a furniza Ram și alte modele americane dealerilor de pe anumite piețe, inclusiv Germania, Olanda, Suedia și Italia.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top