Grupul Stellantis confirmă plecarea șefului său, Carlos Tavares, în 2026

Carlos Tavares - Stellantis

Grupul Stellantis a confirmat plecarea directorul său general, Carlos Tavares, la începutul anului 2026, atunci când îi expiră contractul.

Producătorul auto Stellantis – grup din care fac parte mărci precum Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Jeep, Lancia, Leapmotor nternational, Opel sau Peugeot – a confirmat că directorul general Carlos Tavares se va pensiona la finalul contractului său, la începutul lui 2026, şi a anunţat schimbări semnificative în conducere ca urmare a faptului că nu a reuşit redresarea operaţiunilor din America de Nord.

În acest context, acţiunile Stellantis listate la Bursa de la Paris înregistrau vineri un declin de aproximativ 1%, notează Reuters. Şi titlurile Stellantis listate la Bursa de la Milano au scăzut cu aproximativ 1%.

Confirmarea planurilor de pensionare ale lui Tavares vine la câteva săptămâni după ce Stellantis a anunţat că îi caută un succesor, deşi la acel moment se vehicula posibilitatea rămânerii sale în funcţie după expirarea contractului. Al patrulea producător auto mondial în funcţie de vânzări vrea acum să-l numească pe succesorul lui Tavares până în trimestrul patru din 2025.

Stellantis l-a numit pe Doug Ostermann, fost directorul operaţional al subsidiarei din China, în funcţia de director financiar, înlocuind-o pe Natalie Knight, care părăseşte compania.

De asemenea, Antonio Filosa va fi directorul operaţional al diviziei din America de Nord, în plus faţă de atribuţiile lui de şef al mărcii Jeep.

Tavares, lăudat în ultimii ani pentru că a făcut din Stellantis unul dintre cei mai profitabili producători auto, a condus compania de la crearea sa, în 2021, în urma fuziunii dintre Fiat-Chrysler şi PSA, unde fusese preşedintele Board-ului din 2014.

Luna trecută, Stellantis şi-a înrăutăţit previziunile anuale, pe fondul costurilor mai ridicate pentru revizuirea afacerii sale din SUA şi a concurenţei din China pe segmentul vehiculelor electrice

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

A390 Beta AutoExpert

Alpine prezintă conceptul A390 Beta

Alpine, marca sport a Grupului Renault, a prezentat conceptul A390 Beta, un crossover complet electric conceput pentru a concura cu Porsche Macan

Scroll to Top