Lynk & Co lansează 02, primul model electric pentru Europa

Lynk & Co 02 AutoExpert

Lynk & CO a introdus  modelul 02, primul său vehicul complet electric destinat pieței europene. Acest fastback compact va fi vândut alături de SUV-ul hibrid plug-in 01.

Proiectat la studioul global Lynk & CO din Göteborg, Suedia, modelul 02 se mândrește cu o autonomie WLTP de 445 de kilometri. Vehiculul cu tracțiune spate măsoară 4.460 mm în lungime și este construit pe baza arhitecturii Geely Sustainable Experience Architecture (SEA). Este alimentat de o baterie litiu-ion de 66 kWh, care permite încărcarea rapidă; aceasta poate ajunge la 80% din capacitate în doar 30 de minute folosind un încărcător de 150 kW. Prețul de pornire pentru 02 va fi în jur de 35.000 euro și va fi vândut în principal online.

Lynk & Co 02 AutoExpert

Odată cu lansarea modelului 02, Lynk & CO își adaptează strategia de vânzări în Europa. Anterior, marca se baza exclusiv pe vânzările online, fără o rețea de dealeri, concentrându-se pe modele de abonament pentru vehiculele sale. Cu toate acestea, abordarea nu a avut efectul scontat, ducând la o scădere cu 74% a vânzărilor 01, totalizând doar 5.048 de unități în primele opt luni.

Odată cu introducerea 02, Lynk & CO va oferi acum vehiculele sale prin intermediul anumitor dealeri Volvo, creând un model dual de distribuție care combină vânzările directe online cu parteneriatele tradiționale cu amănuntul. Această strategie va permite clienților să cumpere, să închirieze sau să se aboneze la vehicule online, beneficiind în același timp de prezența fizică a dealerilor Volvo.

Lynk & Co 02 AutoExpert

CEO-ul Lynk & CO International, Nicolas Lopez Appelgren, a subliniat că lansarea 02 marchează un moment crucial pentru marcă. „Ne extindem modelul de afaceri, ne îmbunătățim gama de produse și intrăm pe noi piețe”, a declarat acesta în timpul evenimentului de prezentare de la Milano din 11 octombrie.

Până la sfârșitul anului, Lynk & CO intenționează să își extindă operațiunile la 22 de piețe europene, față de prezența sa actuală în șapte, care includ Germania, Franța, Italia, Spania, România și Suedia.

Lynk & Co 02 AutoExpert

De asemenea, brandul își va menține magazinele sale emblematice netradiționale în orașe mari precum Berlin, Paris, Stockholm, Madrid și Milano. Aceste locații sunt concepute pentru a oferi o experiență de shopping imersivă, permițând clienților să se implice cu brandul într-un mediu social.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top