Jaguar Land Rover numește noi manageri pentru viitorul electric

test comparativ Jaguar I-Pace

Jaguar Land Rover a anunțat numiri importante la nivel executiv, pe măsură ce se pregătește pentru trecerea la o gamă de vehicule electrice.

 

Scopul este de a transforma Jaguar într-o marcă complet electrică. Swarna Ramanathan, care a lucrat anterior la McKinsey & Company, se alătură companiei în calitate de director de strategie, în timp ce John Beswick își asumă rolul nou înființat de director de tranziție și performanță.

Ramanathan a condus anterior sectorul auto și de asamblare al McKinsey și are o experiență de inginer la General Motors. Ea îi succede Andreei Debbane, care a ocupat funcția interimară de director de strategie și va continua să fie directorul de dezvoltare durabilă al Jaguar Land Rover. Atât Ramanathan, cât și Beswick vor raporta direct directorului general Adrian Mardell.

Experiența lui Beswick acoperă domeniile ingineriei și finanțelor, rolurile sale anterioare incluzând funcția de director financiar la Great Ormond Street Hospital din Londra și funcții la BT Group. El are o bază în sectorul producției de semiconductori, după ce și-a început cariera ca inginer autorizat.

Ambii directori vor începe oficial activitatea la 4 noiembrie. În plus, Steve Marsh este promovat pentru a conduce echipa de programe pentru vehicule a JLR, făcând tranziția de la rolul său de director al operațiunilor globale de producție. El îl înlocuiește pe Nick Collins, care a plecat la începutul acestui an pentru a conduce un start-up de vehicule electrice.

Marsh s-a alăturat JLR în aprilie 2022 de la Nissan, unde a supervizat operațiunile de producție și lanțul de aprovizionare din SUA și Mexic.

Aceste numiri strategice coincid cu planurile JLR de a transforma Jaguar într-o marcă complet electrică, introducând o nouă gamă de vehicule electrice caracterizate drept „o copie după nimic”. Un concept pentru primul sedan electric Jaguar este așteptat să fie dezvăluit până la sfârșitul anului.

În timp ce JLR îmbrățișează electrificarea, aceasta adoptă o abordare moderată în ceea ce privește modelele sale populare Range Rover și Defender. Compania a anunțat anterior planuri pentru șase modele Land Rover complet electrice până în 2026, dar a ajustat recent acest obiectiv la patru.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top