Trump exclude mașinile asiatice și europene de la reducerile fiscale pentru vehicule

Donald Trump AutoExpert

Donald Trump a promis stimulente fiscale pentru achiziționarea de vehicule fabricate în America, în timp ce își face campanie electorală în state-cheie înainte de alegerile prezidențiale. La un miting în Greensboro, Carolina de Nord, pe 22 octombrie, el a subliniat că beneficiile fiscale propuse vor fi limitate la mașinile fabricate în SUA.

 

„Nu vreau să fie în beneficiul altor țări. Vreau să ne avantajeze pe noi”, a declarat Trump, subliniind că posibilitatea de a deduce din impozitele federale dobânzile aferente împrumuturilor s-ar aplica numai automobilelor fabricate în SUA.

În ultimele săptămâni, Trump și-a intensificat atenția asupra producătorilor auto americani, cu scopul de a răspunde preocupărilor alegătorilor cu privire la locurile de muncă din industria națională. El s-a angajat în mod repetat să revitalizeze industriile care au închis fabrici pe măsură ce producția a fost transferată în străinătate. Trump consideră că planul său de a permite cumpărătorilor de mașini să deducă dobânzile aferente creditelor din impozitele federale ar stimula semnificativ vânzările de mașini din SUA.

„De ce am acorda scutiri de taxe mașinilor fabricate în China, Japonia sau în alte țări care ne-au luat afacerea?”, a remarcat el, exprimându-și optimismul că această abordare ar aduce beneficii orașului Detroit, inima producției auto americane. Cu toate acestea, Trump nu a clarificat dacă aceste scutiri de taxe se vor aplica producătorilor auto cu capital străin care produc multe vehicule în SUA, precum Volkswagen, Toyota și Hyundai.

Reflectând asupra trecutului, Trump a vorbit despre „zilele de glorie” ale producției americane de automobile, menționând că tatăl său, născut în 1905, considera cumpărarea unui Cadillac nou la fiecare doi ani drept un simbol al luxului. În plus față de stimulentele fiscale pentru cumpărătorii de automobile, Trump a promis, de asemenea, că va aplica tarife ridicate pentru vehiculele și produsele fabricate în țări precum Mexic și China. Economiștii au avertizat că astfel de măsuri ar putea duce la creșterea prețurilor de consum și ar putea împiedica creșterea economică.

Accentul pus de Trump pe locurile de muncă din industria prelucrătoare vine în contextul în care concurează îndeaproape cu rivala sa democrată, vicepreședinta Kamala Harris, în șapte state de luptă, unde deține în prezent un avans fragil în sondaje. În timp ce sindicatul United Auto Workers a sprijinit-o pe Harris, Trump a câștigat teren în rândul unor membri de sindicat, un bloc de vot potențial esențial în state critice precum Michigan, Wisconsin și Pennsylvania.

În Carolina de Nord, unde Trump și-a concentrat eforturile de campanie, votul anticipat este în curs de desfășurare, cu peste 1 milion de buletine de vot deja exprimate până la 20 octombrie. Trump a câștigat la limită acest stat în ambele alegeri anterioare, însă marja sa față de președintele Joe Biden în 2020 a sporit speranțele democraților de a-l răsturna.

Statul se confruntă, de asemenea, cu eforturile de redresare în urma uraganului Helene, care a provocat inundații semnificative la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. Aproximativ 1,3 milioane de alegători înregistrați locuiesc în zonele afectate de dezastru și au fost puse în aplicare măsuri de urgență pentru a facilita votarea celor strămutați de furtună, inclusiv buletine de vot în absență pentru locuințe temporare și posibilitatea de a vota la orice secție de votare din stat.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top