Cum influențează materialele ușoare comportamentul mașinii?

Ford Heavy Duty

Peste tot în presă se discută despre oțelul de rezistență mare, folosit în ultima vreme la toate șasiurile din industria auto. La fel și despre aluminiul capabil să scadă greutatea unei mașini, pentru a-i crește performanțele și a-i scădea consumul. Totuși, care sunt de fapt diferențele dintre materialele convenționale și cele nou apărute? Ford face o demonstrație.

Iar pentru ca demonstrația să fie spectaculoasă, americanii au ales cel mai mare pick-up pe care-l au în portofoliu: Ford Super Duty, varianta lungă. Pentru 2017, au înlocuit toate componentele din oțel clasic ale șasiului cu unele noi, din oțel de mare rezistență. Noul material le-a permis ca, în locul profilului în formă de H să adopte unul dreptunghiular, mult mai rigid, păstrând totodată greutatea celui anterior. Mai mult, ușile, aripile, și capota motorului sunt acum confecționate din aluminiu.

Rezultatul final a fost o scădere în greutate de 160 kg și o rigiditate mult mai mare a șasiului. Cât de mare? De 24 de ori mai mare decât la generația trecută! Filmul prezintă un grup de clienți Ford care testează noile elemente de caroserie disponibile pentru modelul 2017, comparându-le cu cele ale modelului precedent. Să privim împreună cum afectează greutatea și rigiditatea caroseriei comportamentul în condiții-limită.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Test Honda CR-V PHEV AutoExpert.ro

Test cu măsurători Honda CR-V PHEV

A șaptea generație a Hondei CR-V reprezintă cheia care deschide toate inimile. Poate rula 73 km fără emisii, consumă puțin la terminarea

Scroll to Top