14.11.2016, Biroul de Turism al Vienei/WienTourismus a demarat la Londra o campanie B2B într-un nou format la nivel european.
„Vienna Secrets“ este o serie de piese interactive de teatru, care va avea loc până la sfârșitul lunii noiembrie în opt metropole europene. Invitații – parteneri aleși din branșa turistică, mass media și dintre reprezentanții companiilor aeriene – pleacă pe urmele misterioasei cărții „Vienna Secrets”, despre care se crede că a fost pierdută și descoperă pe drum noutățile culturale ale lui 2017 din capitala Austriei.
WienTourismus pășește cu „Vienna Secrets” pe teren virgin în marketing-ul de destinație turistică. Invitații nu sunt doar simpli spectactori, ci participă activ la manifestarea teatrală. Împărțiți în grupe mici, ei încearcă să deslușească misterul din jurul unei hoațe fictive de opere de artă. În șase puncte de pe traseu, care pot fi recunoscute prin caracteristicile lor vieneze, participanții primesc indicii importante despre „Vienna Secrets”. Actorii, care joacă roluri de curator, istoric sau mecenă, oferă la fiecare oprire de pe traseu indicii valoroase și îi ghidează pe invitați pe drumul corect și, astfel, în punctul următor.
Misterul este dezlegat la final, la o cină și la un pahar de vin vienez.
Bucureștiul a fost una dintre cele 8 capitale care a găzduit cu mândrie acest exercițiu de teatru imersiv. Stațiile propuse în cadrul Vienna Secrets București au fost urmatoarele:
- Stația de început: Muzeul Național de Artă al României, în cadrul Galeriei Europene, aproape de Galeria Germano-Austriacă
- Micuța, dar cocheta ceainărie vieneză de pe Academiei, Demmers Teehaus
- Muzeul Municipiului București Palatul Suțu, proiectat de duo-ul arhitecților vienezi Conrad Schwink și Johann Veit
- Teatrul Național București, al cărui sediu initial de pe Calea Victoriei a fost proiectat de către vienezul Heft. Numeroși actori care au jucat pe scena TNB-ului au studiat la Viena.
- Wiener Wurst, localul cu specific austriac de pe Franceză, în Centrul Vechi, care ne reamintește de tradiția vienezilor de a mânca Wurst după o vizită la operă.
- ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului București, care încurajează manifestările de artă contemporană în spațiile alternativ-istorice
- Rezidența artistică a lui IRLO, care a făcut un exercițiu de pictură indoor în una dintre cele mai vechi case din București, de pe Bulevardul Regina Elisabeta. Ultimele stații ne aduc în contemporaneitate și ne leagă prin formă și stil de arta contemporană, atât de indrăgită și manifestată în Viena.
Directorul WienTourismus declară: „Acest nou format B2B ne oferă posibilitatea de a face ca orașul nostru să poată fi experimentat și în alte locuri și de a oferi invitaților nostri o seară plină de suspans și de neuitat. Scopul nostru este să facem din Viena o destinație turistică relevantă printre operatorii de turism, jurnaliști și reprezentanții companiilor aeriene.”
Wien Tourismus este în turneu cu „Vienna Secrets” până la finalul lunii noiembrie în Londra, Varșovia, București, Paris, Zürich, Frankfurt, Roma și Barcelona.
Biroul de Turism al Vienei mulțumește partenerilor săi care au susținut logistic punerea în scenă a Vienna Secrets în București: Demmers Teehaus, Str. Academiei 9, Muzeul Municipiului București Palatul Suțu, Bulevardul Ion C. Brătianu 2, Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB, Lipscani 84 – 90.