De văzut! Și de ascultat! Neapărat

Stagiunea de marți seara :  De la Viena la Bucuresti

În luna februarie, Filarmonica „ George Enescu”  propune o nouă serie de concerte reunite sub titlul de Stagiunea de marţi seara.

Luna februarie este luna studenților români care studiază la Viena: Daniel Dascălu  va prezenta un program Liszt-Schumann, apoi Ioan Dragoş Dimitriu,  un program Haydn-Albéniz- Schumann, iar la sfârşitul lunii vom avea un invitat georgian, tot student la Viena, elev al lui Oleg Maisenberg şi câştigătorul concursului Bösendorfer de acum câţiva ani, pianistul Vato Jordania, care vine cu un program Beethoven, Schubert şi Liszt.

Stagiunea de marţi searaafis Daniel Dascalu

Marti, 07 Februarie 2017, 19:00 – 21:00
Sala mica

Recital de pian
DANIEL DASCĂLU
Program
Franz Liszt
Studiu transcendental nr. 7, “Eroica”
Studiu transcendental nr. 12, “Chasse neige”
Robert Schumann
Davidsbündlertänze, op. 6

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Pianistul Daniel Dascălu este  student al Universităţii de Muzică din Viena (MDW), la clasa de pian a Univ. Prof. Martin Hughes, clasa de muzica de camera a Univ. Prof. Stefan Mendl.Daniel Dascalu

A obținut diploma de licență şi diploma de master la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, clasa prof. univ. dr. Dana Borşan, clasa de acompaniament a prof. univ. dr. Steluta Radu, clasa de muzica de camera a conf. univ. dr. Raluca Voicu. Ca elev, a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Muzică  George Enescu din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Eliza Bârzescu.

Incă din timpul anilor de studiu liceal, a desfăşurat o susţinută activitate concertistică în Bucureşti; a avut prilejul de a concerta la Atheneul Român, la Teatrul Act, la Universitatea bucureşteană de muzică, la Palatul Cantacuzino în cadrul programelor Muzeului George Enescu, la Palatul Mogoşoaia, de asemenea la Brașov, Bușteni, Cluj, Câmpina, Constanţa, Oneşti, Sibiu, Iaşi, Ploieşti, Arcuş-Sfântu Gheorghe, etc; a concertat în cadrul unor programe speciale susţinând concerte în afara ţării, la Dresda, Viena, Cremona, München, Sárospatak; a concertat în compania orchestrei Filarmonicii din Bacău, a orchestrelor de tineret ale UNMB şi Colegiului Naţional de Muzică  George Enescu.

A participat la numeroase proiecte muzicale de anvergură europeană : European Liedforum–  Vilnius ; White Keys, Black Keys – Novara ; Compozitorii anului 2011 : Liszt, Enescu, Jora, Ziua Europei, Tinerii și Muzica – Bucureşti, Vacanțe Muzicale – Piatra Neamţ, Musical Offering – Braşov ;  Poesis – Iaşi.

Daniel Dascălu perseverează continuu în ridicarea nivelului său profesional participând la numeroase cursuri de măiestrie susţinute de personalităţi ale pedagogiei pianului, cum sunt Martin Hughes, Mihaela Ursuleasa, Gabriel Amiraș, Juhani Lagerspetz, Pascal Salomon, Walter Krafft,  Csíky Boldizsár, Andreas Henkel.

In cadrul programului internaţional  Erasmus a efectuat  inregistrări audio-video în Italia; de asemenea, în România, pentru canalul radiofonic România Cultural.

Desfăşoară o susţinută activitate competiţională; in 2014  a fost distins cu Premiul I şi Premiul  Beethoven acordat de  Uniunea Criticilor Muzicali, în cadrul Concursului național  Mihail Jora, organizat de Universitatea Națională de Muzică București. De asemenea, a obținut premiul al II-lea în cadrul primei ediții a  Concursului Internațional “Suzana Szörenyi” de la Bucureşti, categoria pian la patru mâini.

Este de remarcat că, pe parcursul ultimului deceniu, tânărul pianist a obţinut peste zece distincţii naţionale universitare şi şcolare de primă importanţă, în cadru competiţional.

În anul 2015 a fost distins, la propunerea Universității Naționale de Muzică București, cu Premiul Creativității ArCub – UNATC.

Biroul de presă

www.fge.org.ro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top