Rusia-Arabia Saudită se anunța un meci închis, cu puține reușite, și putea oferi prima surpriză a competiției. Aceasta pe hârtie, pe baza ultimelor rezultate ale celor două formații. În fapt, am asistat la un meci care s-a încheiat cu un năucitor (pentru mulți) 5-0 în favoarea gazdelor.
Pizzi, antrenorul saudiților, a gândit un meci de posesie, în care, defensiva să joace un rol cheie. Posesia a fost într-adevăr superioară, 60-40%, dar defensiva a dat rateuri. Poate și pentru că meciurile oficiale nu seamănă cu cele amicale. Iar saudiții, fie ei cu o echipă omogenă, cu o mulțime de jucători de la Al Hilal, nu au știut să țină piept unei formații care, probabil, a prins cel mai bun meci din ultimul deceniu. Fără să mai vorbim despre execuții, ori despre inspirația lui Cherchesov, care a găsit mutarea câștigătoare.
Momentul cheie
Accidentarea Dzagoev părea că ipotechează șansele echipei lui Cherchesov de a bifa un succes în meciul inaugural, chiar dacă la momentul respectiv era 1-0 pentru ruși, după reușita lui Gazinskiy. Fostul portar al naționalei ruse a găsit însă cartea câștigătoare. L-a introdus pe Cheryshev, iar acesta i-a răsplătit încrederea cu o ”dublă”, iar Rusia are acum șanse la calificarea în turul următor și pune presiune pe celelalte echipe ale grupei.
Golurile
12: Yury Gazinskiy (Rusia) sare curajos spre centrarea venită de la Aleksandr Golovin și nu-i dă nici o șansă lui Abdullah Al Muaiouf cu lovitura sa de cap: 1-0
43: Denis Cheryshev (Rusia) este deschis de Roman Zobnin în careu, își depășește adversarul pe interior și trimite puternic în stânga portarului: 2:0.
71: Artem Dzyuba (Rusia) face 3:0 cu o lovitură de cap din apropiere după centrarea lui Aleksandr Golovin.
91: Artem Dzyuba îl deschide pe Denis Cheryshev (Rusia) şi șutează sub transversală: 4:0.
94: Aleksandr Golovin (Rusia) a înscris cu o lovitură liberă perfect executată de la marginea careului: 5:0.
Formații
Rusia: Igor Akinfeev – Mario Fernandes, Kutepov, Ignaşevici, Iuri Jirkov – Iuri Gazinski, Roman Zobnin, Aleksandr Samedov (Kuziaev ’64), Aleksandr Golovin – Alan Dzagoev (Cherişev ’24), Fedor Smolov (Dziuba ’70). Selecţioner: Stanislav Cherchesov.
Arabia Saudită: Abdullah Al-Mayouf – Yasser Al-Shahrani, Os.Hawsawi, Om.Hawsawi, Mohammed Al-Barik – Abdullah Otif (Al-Muwallad ’64), Salman Al-Faraj, Yahya Al-Shihri (Banhir “72), Taisir Al-Jassim, Al Jassim – Al Sahlawi (Asiri ’74). Selecţioner: Juan Antonio Pizzi