Topul asigurătorilor RCA cu probleme – Numărul posesorilor de autoturisme care se plâng de modul în care asigurătorii cu care au încheiat poliţele RCA le instrumentează dosarele de daună a crescut în primul semestru din acest an cu 17,24% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.
Potrivit datelor ASF, peste 3000 de şoferi au reclamat asigurătorii RCA pentru nerespectarea condiţiilor contractuale în prima jumătate a acestui an, iar autoritatea de supraveghere financiară (ASF) a soluţionat în favoarea petenţilor peste 2.100 de reclamaţii (69,28% din totalul reclamaţiilor).
Topul asigurătorilor RCA cu probleme
Cel mai mare număr de petiţii analizate în mod unic pe petent în semestrul I. 2018 a fost înregistrat de societatea Asirom VIG SA, cu 956 petiţii (25,87% din total), în creştere cu 79,03% faţă de înregistrările semestrului I. 2017”, a informat Autoritatea de Supraveghere Financiară, precizând că doar trei societăţi de asigurare au totalizat 65,76% dintre petiţii: Asirom VIG SA (25,87%), Euroins SA (20,35%), City Insurance SA (19,54%).
La polul opus, doar două societăţi au înregistrat scădere procentuală a petiţiilor înregistrate în semestrul I. 2018 faţă de semestrul I. 2017, şi anume: Uniqa Asigurări SA (-19,15%) şi Groupama SA (-17,89%).
Aspectul cel mai des reclamat în semestrul I. 2018 a fost nerespectarea condiţiilor contractuale / Normelor RCA, aspecte care s-au regăsit în 2.010 cazuri, acestea reprezentând un procent de 54,40% din total. Printre alte aspecte sesizate s-au numărat şi neplata/plata parţială a despăgubirilor / valorilor de răscumpărare solicitate de către asiguraţi/păgubiţi (21,76%), informaţii referitoare la sistemul bonus-malus (8,74%), respectiv solicitări de recalculare a valorii despăgubirilor (5,63%).
Sursa: adevarul.ro
În România, proprietarii de mașini sunt obligați să aibă asigurare RCA indiferent dacă folosesc mașina sau nu. Mai exact, în Legea nr. 132/2017 scrie că „persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România, precum și tramvaie au obligația să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule (…)”.
1 thought on “Topul asigurătorilor RCA cu probleme”
Si eu am avut RCA la Asirom, dar ghinionul meu a fost ca si cel care a intrat in mine avea tot acolo…asa ca am inteles de ce am dat putin pe polita… de abia dupa ce a intrat pe fir ASF-ul a inceput sa se miste dosarul de dauna… iar pana am primit banii de despagubire… mi-am luat alta masina.