Volkswagen ID Lounge – Nemții construiesc un SUV electric cu 7 locuri

Volkswagen ID Lounge

Volkswagen are în plan încă un membru al familiei de modele electrice ID. Este vorba despre un SUV cu șapte locuri, care ar putea purta denumirea de Volkswagen ID Lounge, scriu englezii de la Autocar.

Viitorul Volkswagen ID Lounge va fi dezvăluit în aprilie, la Salonul Auto de la Shanghai și va juca rolul vârfului de gamă al gamei electrice cu nume de familie ID. Modelul Mașina, a cincea în gama ID, va semăna, în ceea ce privește proporțiile și spațiul interior cu noua generație Touareg.

La baza viitorului SUV se va regăsi noua plafformă MEB, în versiunea folosită și pentru ID Buzz, primul microbuz electric din lume, cu un ampatament uriaș de 3300 mm, cu un sistem de propulsie asemănător cu cel al lui ID Buzz și cu tracțiune integrală. Astfel, crossover-ul va fi pus în mișcare de două motoare electrice, fiecare actionând câte una dintre cele două punți, oferind o putere totală de aproximativ 375 de cai putere.

Volkswagen ID Lounge 2

Versiunea de top a seriei ID va primi o baterie litiu-ion cu o capacitate de 111 kWh, care îi va asigura o autonomie de până la 600 de kilometri.

ID Lounge este unul dintre cele trei SUV-uri electrice plănuite de grupul Volkswagen până la sfârșitul anului 2022. Celelalte două vor fi versiuni ale conceptului ID Crozz (foto), prezentat cu un an în urmă. Prima versiune de serie a lui Crozz va ajunge pe piață în 2021, iar cea de-a doua este programată să-și facă apariția un an mai târziu.

Autocar anunță că oficialii Volkswagen au dezmințit zvonurile apărute în vara trecută, conform cărora primul membru al gamei ID va purta denumirea Neo. “Este o denumire internă, dar nu este numele sub care va fi comercializat primul model ID”, spun aceștia.

*Foto: Conceptul Volkswagen ID Crozz

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top