Ford a anunţat începerea negocierilor cu reprezentanţii angajaţilor germani privind potenţiale concedieri la fabrica pe care o deține la Saarlouis.
“Putem confirma că am început discuţii oficiale cu Consiliul angajaţilor cu scopul de a încheia producerea C-Max/Grand C-Max la Saarlouis. Deoarece continuăm să ajustăm producţia la cerere, procesul de consultări va include şi necesare ajustări ale forţei de muncă de la Saarlouis”, se arată într-un comunicat al Ford.
La fabrica din Germania lucrează 6.190 de angajaţi. Dar pentru că vânzările sunt în scădere iar reglementările mai dure privind emisiile vor necesita investiţii costisitoare.
Săptămâna trecută Ford a anunţat primul pas în vederea restructurării afacerii sale neprofitabile din Europa, care ar urma să implice renunţarea la unele modele, reducerea locurilor de muncă şi posibil închiderea unor fabrici.
Ford are aproximativ 54.000 de angajaţi în Europa şi 24 de unităţi de producţie. Printre acestea se află și o fabrică la Craiova.
Ford are probleme și în Franța. Producătorul american ar prefera să închidă fabrica din Blanquefort, în apropiere de Bordeaux, în loc să negocieze o preluare de către compania Punch, cu sediul la Strasbourg, declara în luna octombrie ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.
Compania americană Ford pregăteşte o restructurare de proporţii în întreaga lume. Compania nu a făcut public planul, nu a precizat câţi angajaţi vor fi afectaţi şi de la ce uzine. Presa speculează că Ford îşi va reduce forţa de muncă cu peste 10%. Practic așa cum publicam pe site-ul Autexpert.ro în septembrie 2018 Ford ar putea concedia 24.000 de angajați și se pregătește să renunțe la mai multe modele pentru a încerca să recupereze pe piața europeană.
În septembrie 2018 analiştii de la banca de investiţii Morgan Stanley estimează că Ford ar putea renunţa la 12% dintre cei aproximativ 200.000 de salariaţi ai săi, ceea ce ar însemna aproximativ 24.000 de locuri de muncă, iar reducerile de efective ar afecta mai ales operaţiunile europene.