În ce țară va construi Volkswagen noua uzină? România a fost pe listă

Volkswagen uzina Romania Germania uzina auto ACEA

România nu a rămas pe lista scurtă a țărilor alese de Volkswagen pentru noua sa uzină. Constructorul auto german intenționează să ridice un centru de producție în estul Europei și pare să fi ales deja locația.

Deși a fost luată inițial în calcul, România, alături de Serbia, a fost tăiată de pe listă, iar un motiv ar putea fi situația economică instabilă din cele două state. Volkswagen își îndreaptă acum atenția către Turcia, acolo unde au deja uzine constructori de renume cum ar fi Toyota, Renault, Ford, Hyundai, Fiat și Mercedes-Benz, aspect care poate cântări decisiv în luarea unei decizii. Numai în primul trimestru din 2019, în Turcia s-au produs peste 360.000 de mașini, 89% dintre acestea fiind destinate exportului.

Încă un motiv pentru Volkswagen pentru a alege această țară poate fi faptul că producătorul geman este brand-ul cu cele mai bune vânzări în Turcia. Aproximativ 67.000 de unități s-au vândut acolo în 2018.

El este șoferul de care râde toată țara! Semnalizează când ia virajul!

Herbert Diess, CEO al Grupului Volkswagen, a efectuat deja o vizită în Turcia săptămâna trecută, pentru a negocia cu autoritățile locale, scrie site-ul german Frankfurt Allgemeine Zeitung. Reprezentanții Volkswagen au confirmat, în premieră, că viitorul centru de producție al grupului auto german ar putea fi construit acolo. Aceștia susțin că există negocieri la cel mai înalt nivel.

Turcia nu este membră a Uniunii Europene, dar un acord cu U.E. îi permite un regim fiscal identic cu cel al statelor membre.

Uzina va fi ridicată pe un teren de aproximativ 40 de hectare, aflat în vecinătatea orașului-port Izmir. Dacă tratativele vor eșua, Volkswagen are o variantă de rezervă, iar aceea nu este România, ci țara de la sud de Dunăre, Bulgaria. SUV-urile Skoda Karoq și SEAT Ateca ar urma să fie construite la noua uzină.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top