Takata începe acordarea despăgubirilor în urma celui mai mare recall din istorie. Ce sume va plăti?

Takata airbag

Takata începe acordarea despăgubirilor celor afectați de cel mai mare recall din industria auto. Prima tranșă a despăgubirilor constă în 9,8 milioane de dolari. Suma totală a penalizărilor se ridică la un miliard de dolari.

Compania Takata a pledat vinovată în dosarul airbag-urilor defecte, care au provocat decese și vătămări grave. Prima tranșă de despăgubiri vizează 102 persoane care vor primi între 643 de dolari și 608.013 dolari, a anunțat Curtea de Justiție a Statelor Unite ale Americii. Despăgubirile se acordă celor care au reclamat că au fost răniți de airbag-urile defecte furnizate de companie sau familiilor acestora.

Honda confirmă încă un deces din cauza airbag-ului Takata

Chemarea în service pentru remedierea defecțiunii a vizat aproape 13% dintre mașinile înmatriculate în Statele Unite, ceea ce echivalează cu aproape 70 de milioane de vehicule. În întreaga lume, 25 de persoane și-au pierdut viața, 16 dintre acestea fiind pe teritoriul Statelor Unite. Peste 250 de persoane au fost rănite.

Takata a folosit, în airbag-urile sale, nitrat de amoniu, un gaz care devine volatil în timp și, expus la căldură, poate provoca explozia dispozitivului.

O nouă campanie de rechemări în service, demarată în luna februarie a acestui an, vizează alte 20 de milioane de mașini din lumea întreagă. 1,7 milioane sunt din Statele Unite, 500.000 sunt din Australia, iar Acestea sunt modele Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Audi și Subaru.

Toyota România recheamă în service peste 1.600 de mașini

Problema a fost identificată în anul 2010, atunci când Honda a semnalat că airbag-urile Takata ale mașinilor sale sunt declanșate cu mai multă forță decât ar fi trebuit.

În urma celei mai mari campanii de rechemare în service din istorie, compania Takata a pledat vinovată. Niponii sunt nevoiți să plătească 850 de milioane de dolari către producătorii auto pentru remedierea defecțiunilor, o amendă de 25 de milioane de dolari, dar și despăgubiri în valoare de 125 de milioane de dolari celor care au fost afectați de defecțiuni sau familiilor acestora.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top