Noul Mercedes-Benz GLE Coupe – Informații și fotografii oficiale

Mercedes-Benz GLE Coupe (34)

Noul Mercedes-Benz GLE Coupe este aici pentru a redefini conceptul de SUV sportiv. Versiunea standard, dar și GLE 53 4MATIC+ Coupe își vor face debutul luna viitoare, la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelele vor ajunge în showroom în primăvara anului viitor.

Noul Mercedes-Benz GLE Coupe măsoară 4939 mm în lungime și 2010 mm în lățime, fiind cu 39 mm mai lung și cu 7 mm mai lat decât predecesorul său. Și ampatamentul a crescut cu 20 mm, dar modelul rămâne cu 20 mm mai scurt decât GLE-ul standard, dezvăluit anul trecut.

Mercedes-Benz GLE Coupe (27)

Partea frontală primește grila de tip diamant, străbătută de o lamelă orizontală care sprijină steaua în trei colțuri. Aceasta este flancată de farurile full-LED oferite standard. Din profil, ies în evidență jantele cu dimensiuni între 19 și 22 de inci, dar și protecțiile din plastic de pe aripi. Aripile spate deosebit de robuste se extind dinamic către spate, acolo unde se regăsesc stopurile alungite și evacuările integrate în bară, dar și luneta care formează unghiul tipic SUV-urilor coupe cu acoperișul cu linie descendentă.

Cât costă noul Mercedes-Benz GLE în România?

Mercedes-Benz GLE Coupe (33)

Interiorul lui GLE Coupe preia valorile versiunii standard, dezvăluite anul trecut. Două ecrane de mari dimensiuni, cu o diagonală de 12,3 inci, alcătuiesc bordul și redau sistemul MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Partea superioară a bordului este îmbrăcată standard în piele ARTICO. La fel sunt și scaunele bine profilate, în timp ce noul volan sport primește piele nappa. Mânerele robuste din consola centrală confirmă că avem de-a face cu un model cu ADN de offroader.

Mercedes-Benz GLE Coupe (20)

Ampatamentul acum mai mare asigură mai mult spațiu interior ocupanților banchetei, care beneficiază acum și de acces mai ușor, datorită deschiderilor portierelor cu 35 mm mai largi.

Volumul portbagajului este de 655 de litri, dar, odată cu rabatarea banchetei, ajunge la 1790 de litri, cu 70 de litri mai mult ca modelul pe care îl înlocuiește. Pragul de încărcare este mai mare decât cel al SUV-urilor convenționale, dar suspensia AIRMATIC poate coborî mașina cu 50 mm la simpla apăsare a unui buton.

Mercedes-Benz GLE Coupe (12)

Două motore diesel pun SUV-ul coupe în mișcare în momentul lansării pe piață. GLE Coupe 350 d 4MATIC primește 272 de cai putere și 600 Nm, în timp ce GLE Coupe 400 d 4MATIC este cotat la 330 CP și 700 Nm, ambele fiind conforme cu standardul Euro 6d.

Noul GLE Coupe primește standard o suspensie de oțel, dar pot fi comandate contra cost suspensia AIRMATIC cu amortizoare reglabile adaptive și suspensia E-ACTIVE BODY CONTROL, care are la bază un sistem de 48 de volți și care poate controla individual arcurile și amortizoarele pentru fiecare dintre cele patru roți.

Mercedes-Benz GLE Coupe (36)

GLE Coupe este la fel de sigur ca oricare dintre modelele Mercedes, pentru că vine echipat cu Active Braking Assist, Active Distance Assist DISTRONIC, Active Stop-and-Go Assist și Active Steering Assist.

În vârful gamei se poziționează Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupe. acesta este pus în mișcare de un motor de 3.0 litri cu șase cilindri în linie, beneficiază de asistența tehnologiei de 48 de volți și dezvoltă 435 de cai putere.

Mercedes-Benz GLE Coupe (28)

Modelul vine echipat cu tracțiune integrală AMG Performance 4MATIC+ și transmisie automată cu nouă rapoarte AMG SPEEDSHIFT TCT 9G. Acesta primește și programe tipice AMG, dar și suspensia pneumatică AMG RIDE CONTROL+.

Este ușor de identificat versiunea AMG, pentru că vine cu grila tipică modelelor performante, nervuri proeminente pe capotă și jante cu dimensiuni între 20 și 22 de inci, cu design specific. În partea din spate, desenul cursiv, difuzorul de mari dimensiuni și sistemul de evacuarea AMG cu evacuări cromate lucioase completează imaginea agresivă a acestei versiuni.

Mercedes-Benz GLE Coupe (6)

Interiorul continuă valorile sportive ale exteriorului. Volanul AMG Performance prezintă un marcaj la ora 12, iar cusăturile roșii formează un contrast izbitor cu pielea ARTICO/microfibra DINAMICA ce imbracă scaunele. Iese în evidență logo-ul AMG, care se regăsește pe tetierele scaunelor din față. Șoferul primește padele din aluminiu pe coloanal de direcție, un pedalier sport AMG din oțel inoxidabil și praguri și covorașe inscripționate AMG.

Mașina este dotată cu suspensia pneumatică AMG RIDE CONTROL+.  Caracteristicile amortizoarelor pot fi setate în trei moduri: Comfort, Sport și Sport+, în timp ce Trail și Sand sunt pentru offroad. În Sport și Sport+, vehiculul este mai aproape de sol, în timp ce în modul Comfort, acesta coboară la viteze de peste 120 km/h. Pe suprafețe grele, garda la sol poate crește cu până la 55 mm, atunci când vehiculul staționează sau când se deplasează cu viteze de până la 70 km/h.

Mercedes-Benz GLE Coupe (29)

Motorul de 3.0 litri cu 6 cilindri îi asigură 435 de cai putere și 520 Nm și este asistat de funcția EQ Boost, care produce, pe durate scurte de timp, 22 CP și 250 Nm.

Noul GLE 53 4MATIC+ Coupé este echipat cu tracțiunea integrală AMG Performance 4MATIC+ și cu transmisia automată cu nouă trepte AMG SPEEDSHIFT TCT 9G.

Mercedes-Benz GLE Coupe (35)

Șoferul poate alege, prin intermediul  AMG DYNAMIC SELECT, unul dintre cele șapte programe disponibile: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ și Individual, plus cele două pentru offroad Trail și Sand.

Pentru cei pasionați de experiențe pe circuit, mașina primește opțional și funcția AMG TRACK PACE.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top