Producătorul spune că noua familie Jaz e: HEV este cea mai confortabilă din clasa sa. Noua structură a scaunelor amplifică confortul șoferului și pasagerilor, îmbunătățind stabilitatea corpului și reducând astfel efectele oboseliila drum lung.
Foto:Honda
Confortul în centrul atenției
Când au proiectat viitoarea generație Jazz, Inginerii și designerii s-au au avut ca obiectiv confortul șoferului și al ocupanților.
Au regândit toate elementele mașinii, de la structura de impact, până la design și ergonomie. A rezultat un mare pas înainte în materie de spațiu interior față de modelul precedent.
O nouă structură pentru scaune
Pentru noua caroserie Honda a dezvoltat și un nou sistem pentru scaune. Această nouă structură se regăsește atât pe șezut cât și pe spătar și înlocuiește vechea rețea cu plasă elastică în formă de „S” a precedentelor modele.
Șezutul este acum mai lat și mai adânc cu 30mm, dar totodată mai moale. Dar această nouă structură combinată cu noi elemente de suport lateral, permite pernei să flexeze moderat. Practic, corpul nu mai este „aruncat” din scaun la denivelări.
Structura ramforsată a spătarului crește suportul lombar și pelvian, având rolul de a stabiliza mai bine corpul. Aceasta reduce oboseala și stresul, în special la nivelul coapselor și șoldurilor ocupanților pe distanțe lungi.
Honda Jazz printre cele mai fiabile mașini din 2020
Noua structură permite menținerea unei poziții de condus mai stabilă și mai confortabilă, chiar și pe drumuri proaste.
Noile scaune au o tapișerie ușor mai groasă în partea superioară a spătarului pentru a sprijini mai bine spatele ocupantului. Aceasta a permis îngustarea spătarului, obținîndu-se astfel un spațiu mai mare între scaunele din față. Comunicarea cu ocupanții din spate fiind astfel înlesnită.
De asemenea, înălțimea pernei șezutului a fost micșorată cu 14mm și are acum colțurile rotunjite, ceea ce ușurează accesul în, și din mașină.
S-a lucrat și la îmbunătățirea confortului pasagerilor din spate. Prinderile au fost repoziționate în afara ramei spătarului banchetei.
A fost posibilă îmbunătățirea zonelor de suport lateral. Rama banchetei a fost repoziționată, ceea ce a permis creșterea grosimii banchetei cu 24mm.
Ergonomie îmbunătățită
O serie de alte îmbunătățiri au fost făcute la interior cu scopul de a reduce stresul fizic din timpul condusului.
Îmbunătățirile aduse ergonomiei includ repoziționarea mai adâncă a pedalei de frînă, reducând nevoia de ajustare a scaunului pentru o poziție confortabilă vizavi de pedalier.
Unghiul pedalei de frână a fost de asemenea schimbat, permițând un unghi mai mare cu cinci grade de apăsare a pedalei, prectic o mișcare mai naturală a piciorului.
Obținerea unei poziții mai confortabile de condus se face mai ușor grație reglajelor mai ample ale coloanei volanului. Unghiul de înclinare al volanului față de planul vertical este acum cu două grade mai drept față de precedentul model.
Ca urmare a acestor modificări, mișcările brațelor și umerilor necesare pentru a manevra volanul sunt mai puține, îmbunătățindu-se astfel și un contact mai bun al spatelui cu spătarul.
Honda Jazz: Când va ajunge în showroom?
Pentru pasageri confortul a fost crescut prin mărirea spațiului pentru picioare care ajunge acum la 989mm, scaunele față având de asemenea brațele șanierului mutate mult spre exterior.
Rezervorul este de asemenea plasat în centrul structrurii caroseriei, sub scaunele față – un sistem unic în această clasă – ceea ce permite noului Jazz să păstreze sistemul Magic Seat pentru locurile din spate, care oferă posibilitatea de pliere perfect plană a spătarului, sau doar ridicarea șezutului în funcție de spațiul de care este nevoie.
Prin îmbunătățirea confortului tuturor ocupanților, grație operațiilor ergonomice și creșterii spațiului interior, Honda poate oferi un nou nivel de confort în această clasă.
Rezultatul este un nou automobil de oraș hibrid care combină mult mai bine eficiența cu confortul, pentru a întruni actualele cerințe ale utilizatorilor moderni.
Citește și:
EuroNCAP va adăuga simularea impactului frontal la 50 km/oră și evaluarea pasagerilor după accident