Cum a schimbat pandemia modul în care ne vom deplasa în viitor? Un nou studiu efectuat în Marea Britanie arată impactul pandemiei de COVID-19 asupra modului cum ne vom transporta și cum vom utiliza vehiculele, precum și punctele esențiale ale unui viitor diferit pentru mobilitatea personală.
Foto:loop
Cum a schimbat pandemia modul în care ne vom deplasa în viitor?
Conform unui studiu intitulat Driving the Future – #01 Transport Use efectuat recent în Marea Britanie și modul în care ne vom deplasa și vom utiliza vehiculele pentru mobilitatea persoanlă se va schimba dramatic::
- 25% dintre șoferi vor utiliza mașinile mai puțin după perioada de izolare (lockdown);
- 40% dintre utilizatorii de motociclete, din marile orașe, vor utiliza aceste vehicule mai mult decât până acum;
- 60% dintre cei care fac naveta între reședință și locul de muncă din marile orașe își vor regândi modul cum utilizează transportul public
- Generația-Z și milenialii vor conduce ofensiva pentru adoptarea noilor moduri de transport.
- Raportul poate fi consultat aici
Principalele concluzii ale studiului
Modul cum vede și utilizează societatea transportul public și vehiculele personale s-a alterat drastic, rezultatul fiind o scădere dramatică a utilizării automobilelor în zona rurală și o creștere semnificativă a mijloacelor de transport pe două roți, conform studiului citat.
Cu din ce în ce mai mulți navetiști renunțând la a mai achiziționa bilete de tren pe termen lung (abonamente), cu reducerea utilizării rutiere în afara orașelor și o schimbare către lucrul de acasă și achiziții de produse prin intermediul platformelor online, se impune o regândire a întregului sistem de transport public și a mobilității.
Rezultatele studiului arată de ce investițiile în drumuri, căi ferate și un nou tip de infrastructură vor fi necesare pentru a se întruni noile priorități ale populației, ceea ce va afecta producătorii de automobile și de tehnologie, precum și autoritățile locale și guvern.
Ne aflăm în mijlocul unei revoluții a transportului
Studiul realizat de agenția 7th Sense Research UK, arată cum s-a schimbat percepția publicului asupra transportului public în ultimele 12 luni.
Fergus McVey, CEO al 7th Sense Research UK Ltd., explică: „Schimbările majore nu ar fi trebuit să fie o supriză – chiar și fără lockdown – oricum, avem câteva rezultate suprinzătoare care denotă cauze mai adânci și efecte pe termen lung, dincolo de COVID-19. Din deficitul inevidtabil de finanțare cu care se vor confrunta operatorii de transport feroviar din cauza scăderii drastice a vânzărilor de bilete și până la dorința Generației-Z de a căuta soluții alternative, ne place sau nu, ne aflăm în mijlocul unei revoluții a transportului.”
Circuit pentru testarea autovehiculelor autonome la Cluj. De unde vin banii?
Studiul intitulat Driving the Future – #01 Transport Use este primul din trei rapoarte exclusive realizate pe baza intervievării a 3.000 personae care utilizează mijloace de transport în Marea Britanie, în iunie 2020.
Acest nou studiu urmează unui altuia care a fost realizat în aceeași perioadă a anului trecut, și conincide cu impactul datorat pandemiei globale.
Rezultatele arată o serie de elemente cheie pe care le are impactul Covid-19 asupra mobilității, modului în care este privită proprietatea asupra mașinilor și percepția asupra noilor mijloacelor de transport.
Piața auto din România a scăzut cu 34% în primele șapte luni
Rezultatele prezentate în aceste rapoarte – vor mai urma două aferente lunilor iulie și august- vor da un mesaj clar pentru cei care lucrează în industria auto și sectoarele învecinate și oferă date importante pentru cei care dezvoltă noi produse și servicii din sfera mobilității
Repoartele sunt oferite gratuit. Descărcați primul raport aici