ABB deschide un nou centru global de dezvoltare și cercetare în domeniul mobilității electrice

ABB își consolidează poziția de lider de piață în infrastructura de încărcare pentru automobile electrice prin deschiderea unui laborator de inovare pentru mobilitate electrică.

Concepută pentru a stimula viitoarele inovații în domeniul mobilității electrice, unitatea de 10 milioane dolari și de 3.600 m2, se află în campusul Universității de Tehnologie Delft, din Olanda și va gestiona dezvoltarea viitoare a portofoliului ABB, precum și proiecte de cercetare și dezvoltare pentru vehicule electrice. În anul 2020, Universitatea a fost clasată printre primele 15 universități de inginerie și tehnologie din lume.

Investind 30 de milioane de dolari într-un Centru de Excelență global și o unitate de producție pentru infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, care urmează să fie deschise anul viitor în Italia, laboratorul din Delft subliniază planurile ABB de creștere a investițiilor în susținerea ledership-ului său în domeniul tehnologic.

Frank Muehlon, Directorul afacerii globale ABB pentru soluții de infrastructură de mobilitate electrică, comentează: „Inovația este în sângele nostru – ABB a deschis calea în domeniul încărcării vehiculelor electrice și este mândră că a jucat un rol cheie în creșterea gradului de acceptare a a vehiculelor electrice (VE) în întreaga lume. De aceea am vrut să înființăm laboratorul de inovare pentru mobilitate electrică în Delft, în inima campusului universitar, unde suntem înconjurați de cele mai strălucite talente și start-upuri tehnologice din Olanda.”

Complexul, care va găzdui până la 120 de specialiști, marchează întoarcerea activității de încărcare a mașinilor electrice a ABB la locul de unde aceasta a luat fiinţă. Într-adevăr, studenții care au fondat Epyon (start-up-ul de încărcare a VE achiziționat de ABB în 2011), sunt foști studenți de la Universitatea de Tehnologie Delft.

„În cadrul ABB Electrification, investim aproximativ 400 de milioane de dolari pe an în cercetare și dezvoltare pentru a ne asigura că ne menținem în fruntea leadership-ului tehnologic și că stabilim standardul în ceea ce privește mobilitatea durabilă. În cadrul acestei investiții, ne concentrăm pe depășirea limitelor mobilității electrice, în principal în zonele de încărcare, stocare și digitalizare. Noul laborator ne va permite să ne consolidăm colaborarea cu producătorii de vehicule electrice pentru a stimula performanța și progresul în întregul sector”, a adăugat Muehlon.

Asigurând conexiunea perfectă între vehicule, stații de încărcare, rețele de încărcare și rețea, împreună cu sistemele software care le susțin, reprezintă un punct cheie pentru ABB. Laboratorul de Inovare pentru Mobilitate Electrică a fost echipat cu cea mai recentă tehnologie pentru a ne asigura că încărcătoarele ABB sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule. Simulatoarele au fost construite exact în acest scop, 95% din toate testele urmând să fie efectuate cu o copie digitală a vehiculelor.

Pentru a testa performanța vehiculelor pe temperaturi foarte ridicate sau scăzute, ABB a dezvoltat camere speciale de testare a în anumite condiţii de mediu, unde soluțiile vor fi supuse unor condiții extreme, inclusiv unor temperaturi de la -40 până la +100 grade Celsius și umiditate ridicată. Atriumul este suficient de mare astfel încât producătorii să-și conducă mașinile, autobuzele sau camioanele într-un mediu cald și controlat pentru a efectua teste, ceea ce va ajuta la avansarea încărcării pentru segmentul vehiculelor grele în creștere rapidă.

În cadrul angajamentului ABB de a sprijini o societate cu emisii reduse de carbon, a fost vital, nu doar să să se creeze o clădire care să poată avansa progresul în mobilitatea durabilă, ci și să se creeze o clădire care să minimizeze impactul său asupra mediului.

Pentru încălzire și răcire, complexul ABB va fi conectat la instalația de încălzire/ răcire geo-termala a Universității de Tehnologie Delft. Acoperișul va fi cu panouri solare, cu invertoare solare pentru a converti curentul continuu de la energia solară în curent alternativ, care, împreună cu sistemul avansat de management al clădirii ABB pentru controlul climei, iluminatului și sistemului de stocare a bateriei, vor permite efectuarea unor teste pentru ca energia sa fie transmisa înapoi în rețea.

În noiembrie anul acesta, ABB a anunțat că va crește cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare și va aloca, cheltuieli digitale de aproximativ 5% din veniturile anuale de business. Această abordare creează o valoare superioară pentru clienți și conduce la o calitate mai bună a veniturilor pentru companie, concentrându-se pe segmentele cu creștere ridicată, inclusiv mobilitatea electrică. ABB are în întregul grup în jur de 7.000 de angajați în cercetare și dezvoltare, dintre care 60% se concentrează pe dezvoltarea de software și inovații digitale.

ABB produce echipamente pentru încărcarea mașinilor electrice încă din 2010 și până în prezent a vândut peste 17.000 de stații de încărcare rapide în 80 de țări.

Via ABB

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top