Automobilele ca pioni principali în jocurile de curse

Jocurile de curse

Jocurile de curse auto au evoluat mult de-a lungul anilor. Primul joc de curse datează de la începutul anilor 1970, când producătorii de jocuri arcade Atari au lansat Space Race. Acesta putea fi jucat de două persoane, care trebuiau să-și controleze nava spațială folosind un joystick și să alerge împotriva altor nave, evitând în același timp cometele și meteoriții. Așa cum te-ai putea aștepta de la un joc lansat în 1973, Space Race a fost jucat exclusiv în alb și negru.

Consolele de jocuri sunt acum obiecte de uz casnic în milioane de proprietăți din întreaga lume, dar nu a fost întotdeauna astfel. De fapt, unele dintre modelele anterioare erau fie considerate necorespunzătoare scopului, fie pur și simplu prea scumpe. În zilele noastre, PlayStation și Xbox pot oferi console care fac față fiecărui gen – de la jocuri first person shooter până la jocuri sportive online.

Jocurile video din anii 1970 și 1980 nu erau așa cum sunt astăzi. De fapt, majoritatea jucătorilor ar fi de acord că îmbunătățirea jocurilor video merge mână în mână cu creșterea rapidă a popularității consolelor. Pe măsură ce au fost lansate din ce în ce mai multe console, începând cu Sega și Nintendo, până la PlayStation 4 și Nintendo Switch de astăzi, creatorii de jocuri s-au concentrat mai mult pe experiența de joc.

De îndată ce telefoanele mobile au devenit gadgeturile universale pentru tot felul de activități, le-au fost încorporate și jocuri video de curse auto, care să se potrivească ecranelor de câțiva inch. Aspectul interesant este modul în care pot fi jucate. Unele dintre ele nici măcar nu presupun ca utilizatorul să apese anumite butoane, ci doar să manevreze telefonul în direcția necesară, pentru a face virajul corect sau pentru a apăsa frâna la momentul potrivit. Mașinile sunt simboluri importante în Rally4Riches, un joc de slot ușor accesibil. Nu multe sloturi online sunt concepute pornind de la conceptul curselor de mașini, dar acesta nu are numai cireșe, lămâi, struguri și alte fructe. Ideea de a include mașini într-un joc îl face mai interesant și îi conferă o notă de rapiditate.

Jocurile de curse

În general, se presupune că jocurile cu mașini reprezintă un efort de a transpune fiorul cursei într-o consolă de jocuri. Cu siguranță, în primele decenii acesta a fost obiectivul principal al dezvoltatorilor. Eforturile lor de a testa limitele în ceea ce privește grafica, sunetul și gameplay-ul au dus la crearea treptată a unui software care aproape că nu mai pare o simulare, ci mai degrabă o iluzie perfectă. Cu timpul, însă, procesul inspirațional a început să se desfășoare în ambele direcții, iar jocul a ajuns să inspire realitatea. Jocurile video de curse au un farmec și o estetică unice, pe care unii designeri de mașini reale par să le fi împrumutat pentru procesul de construcție. Și este de la sine înțeles că aceste jocuri pot crea o fascinație pentru mașini chiar și la o vârstă în care mulți jucători nu au încă permisiunea de a conduce în mod legal.

Simulările curselor reale au fost și sunt cea mai puternică forță din industria jocurilor video. Au stabilit ritmul general de joc și au creat multe formate inovatoare. Simulările sunt deosebit de interesante pentru că te pot pune în situații complet imprevizibile și provocatoare. Acestea îți permit să concurezi împotriva celor mai buni dintre cei mai buni din cursele de Formula 1, să te afli la volan pe drumuri montane la viteze incredibile, să încerci cascadorii supraomenești fără riscul de a te răni.

Simulările de la mijlocul anilor ’80 aveau o oarecare latură meditativă. Peisajele includeau minimul de elemente, linii și puncte, culori primare calde și o absență a detaliilor. Jucarea acestor jocuri se simțea ca și cum ai privi flacăra unei lumânări timp de câteva ore, schimbându-te constant, totuși rămânând la fel. Cu toate acestea, reușeau să te facă să simți presiunea și graba unei curse reale, ca și cum ai fi fost prezent la fața locului. Cât de departe au reușit dezvoltatorii de jocuri să aducă aceste jocuri este evident dacă aruncăm o privire asupra redărilor jocurilor video curse de curse auto, cum ar fi Gran Turismo și Forza, care sunt aproape imposibil de distins de filmările live ale camerelor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult