Iată visul tuturor fanilor tehnologiei electrice: existența unui ecosistem independent de rețeaua electrică publică, ce folosește surse regenerabile menite să reducă facturile de curent și să alimenteze aparatura electrică, becurile și autoturismele. Soluția: un pachet de baterii domestice.
Cheia care deschide acest univers ce tinde spre emisii zero, este reprezentată de așa-numitele baterii domestice (propuse și în varianta pentru companii), create special pentru alimentarea cu electricitate a clădirilor. Ele sunt integrate într-un sistem care conține panouri fotovoltaice și stochează atât curentul provenit de la acestea în timpul zilei, cât și pe cel de la rețea în timpul nopții, folosindu-l ziua, când electricitatea este mai scumpă. Mai mult, energia stocată în baterii poate fi vândută companiei de electrificare, prin alimentarea rețelei de curent atunci când cade tensiunea.
Patru producători de mașini sunt implicați în această afacere: Tesla, BMW, Daimler (care a și fondat brandul Mercedes-Benz Energy) și Nissan. De exemplu, producătorul japonez a lansat acumulatorul xStorage și a încheiat în Italia un parteneriat cu Enel privind integrarea vehiculelor electrice în rețeaua casnică, numit V2G (Vehicle-to-grid). Astfel, mașinile fie pot primi curent, fie pot încărca bateria domestică xStorage de la propriul lor acumulator, sistemul permițând circulația energiei în ambele sensuri. Mașinile pot deveni astfel alimentatoare mobile pentru clădiri. Așa arată imaginea viitorului: