Ce tip de ceară auto să folosești și cum o aplici? Profesioniștii MHL răspund!

ceară auto

Ceara auto poate cuprinde un spectru larg de materiale. Deși ai putea crede că este vorba de un singur element, lucrurile sunt diferite în realitate. O ceară normală poate proveni din multe surse, dar în starea sa naturală nu se poate întinde pe un autovehicul.
În consecință, sunt necesare uleiuri și solvenți care să fie amestecați pentru a crea un produs maleabil. Iată de ce alternative dispui!

Ceară auto lichidă

Acest tip de ceară de la MHL-shop este recomandat șoferilor care nu dispun de mult timp pentru a acorda un tratament mai avansat vopselei. Este vorba de un produs lichid, care nu va permite apei să rămână pe caroserie și care va crea un efect antistatic. Autovehiculul tău va beneficia de o uscare rapidă și de un rezultat strălucitor.

Ceara auto lichidă se aplică după fiecare spălare. Urmele albe de la apă o să dispară rapid și mașina ta va arăta ca nouă, chiar dacă a parcurs mulți kilometri în care s-au adunat praf și murdărie. Cu alte cuvinte, un astfel de produs de detaling auto te ajută să fii pregătit rapid pentru momentele din prezent. Ca bonus, nu mai trebuie să te îngrijorezi în legătură cu posibilitatea de a pata garniturile, plasticul sau sticla. În schimb, nu vor există niciodată urme pe ele. Ceara lichidă se aplică inclusiv pe bord și este o soluție de cosmetizare eficientă.

Ceară auto sintetică

Acest tip de ceară se recomandă celor care vor mai multă protecție pentru materialul exterior. Consistența este tot una lichidă, dar se poate aplica manual destul de ușor cu un burete pentru polish. Multe persoane investesc în astfel de produse, deoarece iau în considerare rezultatele pe care le vor obține pe termen lung. Gândește-te doar la faptul că autoturismul tău trebuie curățat la fiecare două săptămâni pentru a rămâne în stare bună. O ceară sintetică înseamnă protecție până la 20 de cicluri de spălări, datorită efectului hidrofob. Se va aplica doar după ce ai curățat, degresat și uscat suprafața. Dacă ai la dispoziție o mașină de șlefuit, aceasta poate fi utilizată în același proces.

Ceară auto solidă

Ceara solidă este o combinație între cele două categorii enumarate mai sus, având în componență carnaubă. Este un produs destul de greu de găsit în natură, fiind vorba de un derivat obținut din frunzele de palmier. În urma unei prelucrări adecvate, se aplică însă ușor pe mașină și formează un strat solid.

Cunoscătorii auto consideră că aceasta este cea mai bună ceară, intensificând culoarea și rezultatele finale. Ca să o folosești, pregătește suprafața și întinde produsul uniform. Asigură-te că nu ai capota încinsă și ferește-te de lumina directă a soarelui. Lustruirea se va face cu ajutorul unei lavete din microfibră.

Când ar fi recomandat să aplici ceară auto?

Ceruirea este o operațiune care nu poate fi realizată o singură dată. În schimb, va fi nevoie să repeți toți pașii enumerați mai sus după un anumit interval de timp. În general, acesta va fi de 3-4 ori pe an. Cei care folosesc șampoane speciale de întreținere nu au nevoie atât de des de ceară. Lucrurile sunt însă diferite pentru cei care folosesc spumă activă. Aceasta conține sodă caustică, ceea ce face ceara să dispară. În consecință, se recomandă aplicarea unui strat nou la un interval de 60 de zile.

Ce rol are ceara auto?

Autoturismul tău este supus constant la factori din mediul exterior care-l afectează, cum ar fi murdărie, apă, zăpadă sau raze UV. Așadar, există tot felul de particule care se transferă ușor pe vopsea și interior. Ceara auto înseamnă o suprafață care va respinge agenții contaminați. Pe lângă asta, va aduce luciu vopselei și va umple zgârieturile sau imperfecțiunile.

Aplică ceara cu o mișcare circulară și îndepărtează excesul pentru a obține cel mai bun aspect. Dacă-ți pasă de aspectul mașinii tale, în mod sigur investiția într-un astfel de produs va aduce randament!

1 thought on “Ce tip de ceară auto să folosești și cum o aplici? Profesioniștii MHL răspund!”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top