Chevrolet Orlando aduce farmecul vacanţelor

Orlando. O mie de lucruri de făcut într-o singură zi. Distracţie, divertisment şi relaxare pentru familie şi prieteni. Acesta e spiritul vacanţelor, pe care Chevrolet l-a captat în primul său MPV european.

Ca şi celelalte modele Chevrolet lansate recent pe alte segmente de piaţă, Orlando se îndepărtează de convenţional. Designul său – în parte MPV, în parte crossover – încalcă regulile unui segment care s-a dovedit de-a lungul timpului conservator; are ceva de spus şi iese în evidenţă. 

Noul MVP compact de la Chevrolet pătrunde cu mândrie în acest segment, adoptând un aspect îndrăzneţ, cu o linie joasă a acoperişului şi o siluetă în stil crossover şi păstrând în acelaşi timp partea frontală Chevrolet, distinctă şi recognoscibilă, caracterizată prin grila radiatorului divizată şi sigla în formă de papion.

Bazat pe un prototip expus pentru prima dată în 2008, Chevrolet Orlando este un adevărat autovehicul de familie al timpului său, care combină avantajele practice ale celor 7 locuri, flexibilitatea interiorului şi spaţiul de încărcare generos.

Iar când apare nevoia de a transporta încărcături mari, spaţiul de încărcare al modelului Orlando se dovedeşte unul dintre cele mai mari din clasa monovolum, atingând un volum maxim de 1487 de litri când ambele rânduri de scaune sunt rabatate.

Siguranţa ocupanţilor este totdeauna un aspect de maximă importanţă la autovehiculele din această categorie, iar proprietarii modelului Orlando se vor simţi asiguraţi ştiind că s-a acordat atenţie detaliilor şi s-au inclus cele mai recente tehnologii. Caroseria este în mare parte realizată din oţel de înaltă rezistenţă, formând astfel o celulă de protecţie eficientă pentru pasageri în cazul unei coliziuni frontale, laterale sau din spate. 

Chevrolet oferă la alegere trei motoare cu consum redus, unul pe benzină şi două diesel. Toate motoarele sunt amplasate transversal, au 4 cilindri şi două axe cu came în chiulasă, 16 supape şi injecţie de carburant multipunct sau, în cazul motoarelor diesel, tehnologie common rail. Toate motoarele au blocul din fontă şi chiulasa din aliaj.

Singurul motor pe benzină disponibil la lansare are o cilindree de 1,8 litri şi dezvoltă 141 CP la 6200 rpm şi generează un cuplu de 176 Nm la 3800 rpm. Viteza maximă a acestei versiuni este de 185 km/h. În ce priveşte emisiile şi consumul de carburant, motorul de 1,8 litri este unul competitiv, cu emisii de 172 g/km şi un consum de 7,3 litri la 100 km. 

Cele două motoare diesel au ambele aceeaşi capacitate cilindrică, dar sunt proiectate astfel încât puterile şi caracteristicile de rulare să fie diferite. Amândouă au 2 litri şi 4 supape pe cilindru, iar sistemul de injecţie este de tip common rail. Cel mai puternic dintre acestea dezvoltă 163 CP la 3800 rpm şi oferă un cuplu de 360Nm la 2000 rpm, în vreme ce al doilea ajunge la 130 CP la aceeaşi turaţie şi oferă un cuplu de 315Nm la 2000 rpm.

Viteza maximă pentru pentru motorizarea diesel de 130 CP este de 180 km/h, iar pentru cea de 163 CP de 195 km/h. Emisiile şi consumul de carburant pentru ambele motorizări: 159 g/km, respectiv un consum de 6 litri la 100 km.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

BMW X5 M Competition AutoExpert.ro

Test BMW X5 M Competition – Amping

Acest argou american, care se traduce convențional prin „entuziasmant, incitant, dătător de energie“, descrie cel mai bine spiritul lui BMW X5 M

Scroll to Top