Etapa de la Rânca a consemnat revenirea la normal

Etapa de la Rânca a consemnat revenirea la normal. Cel puțin raportat la ultimele sezoane, în care Hora a „jucat“ după plac.

Beneficiind din plin de popularitatea din ce în ce mai crescută a zonei, mai ales în ultimii ani, odată cu deschiderea pentru circulație a segmentului de drum botezat „Transalpina”, etapa de la Rânca este una dintre preferatele piloților angrenați în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Asta pentru că pe lângă frumusețea locului, primează cea a traseului, unul foarte tehnic și solicitant, dar perfect pentru un concurs de acest tip.

După o primă etapă a sezonului 2013 alergată la Brașov, unde victoria a fost acontată de Lucian Răduță (Mitsubishi Lancer Evo 8,5), în special datorită problemelor tehnice cu care a fost nevoit să se confrunte marele favorit Lucien Hora (Lola F3000), alaiul naționalului de coastă se muta pe o probă pe cât de tehnică, pe atât de puțin permisivă în cazul greșelilor.

Hora avea bătălia sa, cu materialul de concurs, ale cărui capricii îl privaseră de un debut de sezon cu o nouă cupă în palmares. Până la urmă se pare că armistițiul a fost parafat foarte repede, din moment ce prima sesiune de antrenamente cronometrate de sâmbătă i-a găsit pe cei doi într-o simbioză perfectă. Astfel, distanța dintre locul I, Hora (2:42,341 minute), și cel de-al doilea clasat – Paul Andronic (Mitsubishi Lancer Autotehnica) – a fost de 8,697 secunde.

Etapa de la Rânca a consemnat revenirea la normal

2

La umbra rezultatului excelent obținut, Lucien decide să nu mai urce în celalalte două sesiuni, permițându-i astfel lui Andronic să monopolizeze manșele. În urma lor s-au clasat ceilalți favoriți ai întrecerii: Armando Battocchi (Ferrari 458 Challenge), Lucian Răduț, Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer Evo 8,5), Mircea Pădurean (Volkswagen Golf) Andrei Dumitrescu (monopost Tatuus) sau Marius Petre (Skoda Fabia Kit Car).

Cel mai rapid automobil de grupa N a fost cel pilotat de Norris Mageanu, iar Liviu Savu a stabilit timpul de referință la Grupa A. În ciuda previziunilor meteorologice nu tocmai favorabile, vremea a ținut cu piloții duminică, dar și cu publicul strâns în număr mare pe margine. După manșele de antrenamente libere au urmat cele două urcări cronometrate de concurs.

3

Prima sesiune și-a cerut tributul, Paul Andronic, Andrei Dumitrescu și Marius Petre fiind nevoiți să depună armele răpuși de probleme tehnice. Cum noul regulament prevede cumularea timpilor din urcări, ei s-au văzut forțați să încheie prematur concursul.

Hora a fost dezlănțuit, stabilind cel mai bun timp al weekend-ului, 2:37,713, evoluând cu o viteză medie de 113,81 km/h. Cu un timp final total de 5:17,899 minute, reșițeanul a strâns primele 20 de puncte în tolba clasamentului Open al sezonului. Pe locul doi, la aproape 20 de secunde, a terminat competiția Armando Battocchi.

Rezultatul excelent realizat de italian i-a permis să se impună la Grupa H, fiind cel mai rapid turism din competiție, după monopostul lui Hora, dar și în clasamentul automobilelor cu două roți motrice. Podiumul Open a fost completat de Lucian Răduț, care a reușit să-i ia fața lui Ovidiu Zaberca. Grupa N a fost trecută în contul lui Eduard Stan, după o luptă frumoasă cu Norris Mageanu și Ciprian Ciubotaru, în timp ce aurul Grupei A i-a revenit brașoveanului Liviu Savu.

4

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Ferrari F80 AutoExpert.ro

Mi-am configurat cel mai tare Ferrari F80

Ferrari tocmai a lansat noul model-vedetă: F80. Pentru că mă lupt zilnic să devin miliardar, m-am jucat cu configuratorul acestuia și iată

Scroll to Top