Inventatorii automobilului salută cei 10 ani de TIFF!

Mercedes-Benz: într-un rol de excepţie la TIFF pentru a patra oară consecutiv.

Între 3 şi 12 iunie 2011, pentru a patra oară consecutiv, Mercedes-Benz a interpretat un rol de excepţie la TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania). În anul în care aniversează 125 de ani, Mercedes-Benz a pornit în căutarea excelenţei la cea de a 10-a ediţie a festivalului. Parteneriatul cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania reprezintă o continuare firească a asocierii iniţiate în 2008.

Maşina oficială TIFF 2011, Mercedes-Benz a exprimat încă o dată asocierea firească a pasiunii pentru inovaţie, perfecţiune şi responsabilitate cu cea de a 7-a artă.

Mai exact, legendele Mercedes-Benz au întâlnit lumea filmului: autoturisme Clasa C Noua Generaţie şi autovehiculele comerciale uşoare, Noile Vito şi Viano au stat la dispozitia invitaţilor şi organizatorilor pe tot parcursul festivalului.

Jacqueline Bisset, Michele Placido, Monica Bârlădeanu, Fernando Léon de Aranoa şi Radu Muntean sunt doar câteva dintre numele care în acest an au avut la dispoziţie autovehiculele Mercedes-Benz la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ediţia 2011.

Premiul de Excelenţă TIFF 2011 – acordat de Mercedes-Benz regizorului Lucian Pintilie
Şi în 2011 Mercedes-Benz a recunoscut şi premiat excelenţa în cadrul festivalului, acordând Premiul de Excelenţă TIFF 2011 unei personalităţi care şi-a adus contribuţia deosebită la afirmarea filmului românesc şi valorii cinematografiei autohtone. În 2008, Premiul de Excelenţă a fost înmânat de Mercedes-Benz maestrului Radu Beligan, în 2009, maestrului Mircea Albulescu, iar în 2010, maestrului Liviu Ciulei.

În acest an, Premiul de Excelenţă TIFF 2011 a fost acordat de Mercedes-Benz regizorului Lucian Pintilie. De-a lungul carierei sale, Lucian Pintilie s-a remarcat printr-un stil curajos, sarcastic, având o viziune extrem de critică asupra lumii, operele sale provocând deseori controverse sau cucerind pe loc audienţa şi critica.

Lucian Pintilie este considerat, pe bună dreptate, una dintre sursele de inspirație majore pentru cineaștii Noului Cinema Românesc. Un artist al ecranului elogiat în ţară şi străinătate, dar şi o personalitate remarcabilă a teatrului românesc şi internaţional, Lucian Pintilie s-a născut la data de 9 noiembrie 1933, la Tarutina, în sudul Basarabiei.

Printre titlurile care au marcat cariera celebrului regizor şi au încântat audienţa, se numără: debutul său în regia de film, Duminica la ora 6 (1965), Reconstituirea (1971) – un clasic al istoriei filmului românesc, rămâne în mod cert unul dintre filmele cele mai reprezentative pentru cariera lui Pintilie şi totodată cel care i-a adus consacrarea definitivă, Salonul numărul 6 (1978), De ce trag clopotele, Mitică? (1982), Balanța (1992), O vară de neuitat (1994), Prea târziu (1996), Terminus Paradis (1998), După-amiaza unui torționar (2001), Niki Ardelean, colonel în rezervă (2003), Tertium non datur (2006).

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top