Alarmele auto reprezintă una dintre cele mai bune metode de a combate furtul sau spargerea mașinilor. Însă sirenele care pornesc în parcări sau pe stradă ne-au facut aproape imuni la sunete. De aceea, este nevoie de un sistem de securitate pentru mașină, care furnizează mai mult decât o explozie sonică. Îți prezint o listă cu cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când decizi care este cea mai performantă alarmă auto pentru tine.
Caracteristicile unei alarme auto se refera la senzorii de soc, protectia la efractie, transmisia criptata si aplicatiile pentru mobil; insa aceastea sunt doar varful iceberg-ului atunci cand vine vorba de alarme auto performante. Jargonul tehnic este intimidant, de aceea iti prezint in continuare cele mai frecvente functii de securitate pentru masina, astfel incat poti decide care se potrivesc nevoilor tale.
Senzorii de șoc se regasesc pe cele mai avansate modele de sisteme de alarma. De fiecare data cand masina este lovita sau ciocnita (clatinata), senzorul de soc detecteaza impactul si trimite o alerta. Daca sistemul are o sirena, alerta o va declansa. Sistemele cu alerte mobile te vor anunta direct pe telefon ca ceva se intampla cu masina ta.
Protecția la efracție este o functie anti-furt ce poate fi o optiune suplimentara pe care o adaugi la alarma masinii. Aceasta protectie este o combinatie de lumini, alarme audio intrerupte si intreruperea sistemului de pornire a motorului. Unele sisteme de alarma tintesc sa sperie sau sa indeparteze infractorul prin sunetul de sirena extrem de puternic si inalt, ceea ce il poate determina sa abandoneze autovehiculul.
Telecomanda cu două funcții iti permite sa iti controlezi masina si sa primesti informatii despre starea ei. Cele mai multe alarme de baza pentru masina includ o telecomanda cu sens unic, ceea ce iti permite sa blochezi sau sa deblochezi usile si sa activezi sau sa dezactivezi alarma. Cu telecomanda cu doua functii, vei primi alerte daca cineva incearca sa intre sau sa porneasca masina.
Transmisia criptata este o caracteristica a celor mai performante alarme auto. Nu toti hotii de masini folosesc o ranga sau o bucata subtire de metal pentru a intra in masina. Hotii interesati de tehnologie stiu cum sa saboteze semnalul de la telecomanda si sa deblocheze masina de la distanta. Din acest motiv, companiile producatoare de alarme auto inteligente adauga transmisia criptata la alarmele wireless pentru masini. Daca iti place confortul telecomenzii, probabil ca esti interesat de un sistem de securitate care tine hotii destepti departe de masina ta.
Nu este nicio surpriza faptul ca, impreuna cu masinile fara cheie, au aparut si alarmele auto ce pot fi controlate de pe smartphone. Leaderii din domeniul securitatii vehiculelor, cum este Viper, utilizeaza tehnologia cloud pentru a aduce direct in mana ta controlul si monitorizarea masinii tale. Aplicatiile mobile iti permit sa verifici starea masinii si sa primesti alerte text sau pe e-mail si, mai presus de toate, nu trebuie sa porti dupa tine o cheie sau o telecomanda suplimentara.
Instalarea unui sistem de alarmă pentru mașină implică multe fire și pricepere de a umbla la sistemul electric al mașinii. Pentru a evita complicațiile inutile și pierderea de timp, recomand instalarea profesională (care vine cu un cost aferent). Dacă, totuși, te pricepi și vrei să ncerci instalarea pe cont propriu, află că mulți șoferi pricepuți și-au instalat cu succes alarma auto în mașina personală. Însă, trebuie să știi că instalarea pe cont propriu are impact asupra garanției echipamentului.