Primăria Capitalei va ridica mașinile staționate neregulamentar pe principala rețea de străzi. Compania Municipală Managementul Transportului București va efectua această activitate.
Cei care nu-și mai găsec mașina în locul unde au lăsat-o trebuie să plătească 200 de lei pentru ridicare, 150 de lei pentru transport și 150 de lei pe zi pentru depozitare. “Nu ne vom transforma în hingheri de mașini” spune primarul Gabriela Firea, care promite că vor fi ridicate doar mașinile care blochează accesul la instituțiile publice, al ambulanțelor și mijloacelor de transport public.
Cum faci să nu ți se mai ocupe niciodată locul de parcare?
Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor, precum și dispunerea măsurii de ridicare, va fi făcută de către polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București, ori polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București. Mașinile parcate neregulamentar vor fi fotografiate înainte de urcarea pe platfora auto.
Se ridică mașinile parcate neregulamentar. Vezi în ce sector se întâmplă!
“Proiectul nu va transforma Capitala într-o zonă în care angajaţii Primăriei îi vânează pe cetăţeni. Va fi un proiect care ajută la disciplina în trafic, în sensul deblocării căilor de acces în situaţiile în care conducătorii auto îşi lasă maşinile în faţa spitalelor, creşelor, grădiniţelor. Au fost situaţii în care maşini de pompieri, salvări sau mijloace de transport public au fost blocate de anumiţi şoferi care au lăsat maşina în drum”, explică Firea.
Tarifele de ridicare sunt:
– 200 lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 270 lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.
Tarifele de transport sunt:
– 150 lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 200 lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.
În funcție de perioada de depozitare, calculată începând cu momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi. Contravaloarea operațiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 ore, începând cu data și ora depozitării, nefracționat.