Mazda pregătește un coupe cu un motor Wankel și trei electrice

Mazda hibrid motor Wankel autoexpert.ro

E clar că Mazda nu vrea să renunțe la istorie. Recent a brevetat un model sport hibrid cu un motor Wankel și trei motoare electrice.

Ce părere ai despre mașinile sport dezvoltate de Mazda? Nu trebuie să răspunzi, știm deja. Și venim cu o veste bună. Japonezii au depus o cerere de brevet la USPTO încă de acum doi ani. Aceasta se referea la un viitor model coupe. Ei, bine, brevetul a fost aprobat. Drept urmare, japonezii au liber la pregătirea pentru producție a acestui model.

Cum motorul rotativ nu mai poate face față provocărilor noilor norme de poluare, Mazda a fost nevoită să-l integreze într-un sistem hibrid. În descriere, Mazda spune clar că ”motorul este rotativ și se află în zona din față a mașinii”. În rest, nu sunt publicate alte detalii despre el.

Mazda hibrid motor Wankel autoexpert.ro

În schimb, motoarele electrice sunt descrise mai clar. Roțile din față sunt antrenate de două motoare electrice cu inducție, fiecare dezvoltând 23 CP. Ele vor fi integrate în ”butucul” roții, deci, probabil, nu vor utiliza planetare.

Pe lângă acestea, în spatele unității Wankel se află un al treilea motor electric, cu magnet permanent, ce dezvoltă 36 CP. Este o dispunere atipică a componentelor unui sistem hibrid.

Motor Wankel + trei electrice – cât de greu?

Pare un sistem greoi pentru o Mazda adevărată. Mai ales că japonezii au pus mereu preț pe tehnologia Skyactiv, care a permis reducerea la minimum a greutății mașinilor. Motoarele plasate în roți permit renunțarea la anumite componente, deci scăderea greutății totale. Legat de baterie, situația este mai complexă.

Mazda hibrid motor Wankel autoexpert.ro

Citește pe autoexpert.roPatent Mazda – model sport cu motor cu 3 rotoare! 💡

Din câte înțelegem, se vor folosi patru module de baterie, fiecare de 48 V. Acestea vor funcționa, în condiții normale, la tensiune de 48 V, asigurând suficientă energie pentru motoare. Dacă, însă, șoferul cere mai mult de la mașină, o serie de întrerupătoare MOSFET reconfigurează circuitul, legând în serie bateriile două câte două, deci permițând funcționarea sistemului la 96 V. Astfel, pentru a obține puterea maximă este necesară o intensitate mai mică a curentului. Deci nu e nevoie de cabluri groase, care să cântărească mult.

via thedrive

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top