Noi informații despre Programul Rabla 2012

În anul 2012 continuă derularea Programului pentru Înnoirea Parcului Auto (Programul Rabla), pentru care este alocată suma de 114 milioane de lei (echivalentă pentru 30.000 de maşini), urmând ca această sumă să poată fi suplimentată pe parcursul anului, în funcţie de cerinţele pieţei şi disponibilităţile de fonduri.

Programul va continua în aceeaşi formă ca şi în anul trecut, cetăţenii având posibilitatea să obţină şi să utilizeze cumulat până la trei vouchere valorice de câte 3.800 de lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou.

Până pe 3 aprilie se vor definitiva listele cu producătorii şi importatorii auto pentru programul Rabla, precum şi listele cu centrele REMAT ce vor primi automobilele pentru casare. Programul Rabla incepe pe 3 aprilie şi se va închide pe 12 noiembrie 2012. Începînd cu 5 aprilie doritorii se pot adresa producătorilor şi centrelor REMAT pentru predarea maşinior la casare şi primirea voucherelor.

Voucherele se vor distribui la centrele REMAT aprobate până pe 3 aprilie. Listele cu dealerii și centrele REMAT aprobate se vor consulta pe siteul www.afm.ro.

Începând cu anul 2010, de la schimbarea sistemului de acordare a voucherelor, până în prezent, prin intermediul Programului Rabla, au fost casate aproximativ 300.000 de maşini şi au fost achiziţionate aproximativ 100.000 de maşini noi.

Activităţile din Programul Rabla se vor derula la fel ca şi în anii anteriori:
• Vizita la dealerul autorizat  pentru inscrierea în program pentru achiziţionarea unei maşini noi şi obţinerea notei de acceptare.
• Predarea automobilului uzat la centrul REMAT acreditat pentru obţinerea certificatului de distrugere. Solicitantul va avea asupra lui certificatul de înmatriculare al maşinii, actul de identitate şi nota de acceptare de la dealer. Va recupera tăbliţele cu numerele de înmatriculare care vor fi necesare la poliţie.
• Radierea maşinii vechi la poliţie. Solicitantul va avea asupra sa copiile legalizate ale documentelor originale ale maşinii (certificat de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului, nota de aceptare, certificatul de distrugere). Va avea şi dovada plăţii impozitului la maşina predată la casare (viza secţiei financiare) şi va preda numerele de înmatriculare. Va obţine certificatul de radiere.
• Deplasarea înapoi la dealer. Va avea asupra sa toate actele menţionate anterior: actul propriu de identitate şi copia acestuia, copiile după certificatul de inmatriculare al maşinii uzate, certificatul de distrugere şi certificatul de radiere, nota de acceptare primită iniţial de la dealer. Va întocmi actul de cumpărare al noului automobil şi facilităţile de plată acceptate de dealer.

II.Pentru Programul de promovare a vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (electrice sau hibride), se alocă în 2012 cinci milioane de lei.

III.Pentru programul Rabla pentru tractoare, având în vedere rezultatele foarte slabe din anul 2011, nu s-au mai alocat fonduri. Acest program urmează a fi rediscutat şi îmbunătăţit pentru a răspunde în mod real nevoilor celor ce doresc să predea tractoare uzate şi să achiziţioneze altele noi.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top