Semnătura eco2 este acordată vehiculelor cu un nivel al emisiilor de dioxid de carbon sub pragul de 140 g/km. Majoritatea constructorilor importanţi de automobile dezvoltă noi tehnologii și adoptă programe prin care urmăresc reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător.
Renault are trei obiective principale: intrarea în topul primilor trei constructori cu cele mai scăzute emisii de CO2, dezvoltarea unei game de vehicule ce funcţionează cu biocombustibili și dezvoltarea unor tehnologii alternative.
Atenție acordată biocombustibililor
Renault acordă o atenţie specială biocombustibilor și este singurul constructor ce prezintă o dublă ofertă privind utilizarea acestora în Europa.
Ca parte a alianţei Renault-Nissan, Renault dezvoltă o gamă de tehnologii alternative, de la vehicule hibrid până la vehicule electrice. Prin lansarea programului eco2, în anul 2007, Renault a semnalat publicului implicarea sa în dezvoltarea unor autovehicule atât ecologice cât și economice. Primul element ce oferă indicii asupra faptului că autovevhiculele produse nu dăunează mediului înconjurător este durata crescută de viaţă a acestora și procentul mare de piese reciclabile.
Renault dezvoltă o gamă de tehnologii alternative
Al doilea este reprezentat de motoarele de cilindree relativ mică, recunoscute unanim pentru consumul mic de combustibil. În privința aspectului economiei realizate putem lua în calcul consumul redus și evoluția tehnologiilor utilizate în prezent, obținându-se rezultate notabile cu un minim efort financiar. În plus, se obțin importante reduceri de taxe atât în rândul celor impuse de autorități (impozit) cât și la tarifele percepute de asiguratori, în ambele cazuri capacitatea cilindrică fiind un criteriu de bază în formulele de calcul.
Pentru a purta semnătura eco2 un vehicul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să aibă un nivel al emisiilor de CO2 mai mic de 140g/km, să fie ansamblat într-o uzină certificată prin norma ISO 14001 (uzina din Pitești s-a aliniat la prevederile acestei norme în mai 2005), să poate fi reciclată în proporţie de 95% și să conţină 5% materiale plastice.