Șeful BMW atrage atenția asupra ideii de a vinde doar mașini electrice

Oliver Zipse - BMW (4)

Oliver Zipse, directorul executiv al BMW, consideră că producătorii auto nu trebuie să devină dependenți de cele câteva țări în care mașinile electrice sunt vândute în număr mare.

CEO al BMW Group, Oliver Zipse a atras de mai multe ori atenția – ca și alți șefi de companii – asupra electrificării prea rapide. El consideră că eliminarea din gamă a mașinilor cu motoare cu ardere internă ar face companiile prea dependente de cele doar câteva piețe în care sunt vândute multe mașini electrice.

„Când te axezi la noile tehnologii, pe impunerea vehiculelor electrice, trebuie să ai în vedere că, în același timp, crește dependența de foarte puține țări”, a declarat Zipse la o masă rotundă organizată la expoziția auto de la New York. În plus, el a subliniat că furnizarea de materii prime pentru bateriile mașinilor electrice era controlată în principal de China.

Șeful BMW a pus și o întrebare cât se poate de relevantă în acest context: dacă cineva nu poate cumpăra un vehicul electric dintr-un motiv oarecare, dar are nevoie de o mașină, i-ați propune mai degrabă să-și conducă vechea mașină pentru totdeauna?

Răspunsul a venit tot de la Oliver Zipse: „Dacă nu mai vinzi motoare cu ardere internă, altcineva o va face!”

Oficialul BMW – cunoscut pentru opoziția sa la impunerea de interdicții pentru vânzarea de mașini cu motoare convenționale și la presiunile tot mai mari ale autorităților care vizează reducerea emisiilor de faze cu efect de seră prin electrificare rapidă – a susținut că oferta de mașini cu motoare termice extrem de eficiente a crescut major, acesta fiind o cerință esențială pentru protejarea mediului, dar și pentru sănătatea financiară a producătorilor auto.

Rezultatele financiare ale BMW Group, date publicității la începutul lunii martie arată că producătorul auto a livrat anul trecut 2.521.514 unități, în creștere 8,4% față de 2020. Din acest total, 328.314 mașini au fost electrificate.

Câștigurile BMW Group înainte de impozitare au înregistrat o creștere puternică, atingând un maxim istoric de 16,06 miliarde de euro, iar profitul net al grupului se află la un nivel-record de 12,46 miliarde de euro. Pentru comparație, în 2020, veniturile înainte de taxare erau de 5,22 mld. euro, iar profitul net de 3,85 mld. euro!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top