Cum Renault a pus întotdeauna accent pe siguranța și securitatea oferite de modelele sale, era de la sine înțeles că și Dacia urma să se alinieze la standardele impuse de producătorul francez în lumea auto.
Odată cu trecerea producătorului Dacia sub umbrela Renault, s-au produs multe schimbări pentru constructorul de la Mioveni, atât în modul de concepție și de dezvoltare a noilor modele, cât mai ales la nivelul tehnologic implementat pe acestea.
Dotări de siguranță precum airbag-uri și sistemul ABS au fost disponibile încă de la apariția modelului Logan, prima realizare românească sub îndrumarea Renault. Un pas important de referință pentru Dacia, a fost reprezentat de construirea primului autoturim SUV. Vorbim despre modelul Duster, care se anunța ca fiind de mare succes încă dinainte de lansare. Iar așteptările responsabililor Dacia au fost îndeplinite și chiar întrecute.
Pe lângă motorizările foarte apreciate și un sistem de tracțiune integrală foarte performant, Duster trebuia să afișeze și o echipare generoasă la capitolul sisteme de siguranță. Inginerii de la Dacia s-au achitat și de această dată de sarcinile primite și au echipat mașina cu airbag-uri frontale, laterale (standard pentru unele versiuni de echipare), centuri de siguranță cu prindere în 3 puncte și tetiere pentru toate locurile.
Tot ca echipare standard, Duster are sistem de frânare ABS, ce include și sistemul AFU. La capitolul sistemelor electronice de asistare a șoferului, SUV-ul românesc aduce o nouă premieră pentru Dacia; este vorba de sistemul electronic de control al tracțiunii ESP. Acesta echipează standard versiunile de echipare de top și este disponibil opțional pentru versiunile entry-level. Sistemul poate fi decuplat în caz de nevoie, prin intermediul unui buton plasat pe consola centrală a mașinii.
După cum se poate observa. există tendința producătorului Dacia de a se alinia celorlalți constructori europeni importanți de automobile, în materie de securitate la bordul automobilelor și dorința de a deveni din ce în ce mai competitivi din acest punct de vedere. Cu certitudine, pe viitor, numărul acestor sisteme se va suplimenta, iar automobilele Dacia produse în România vor deveni tot mai perfecționate la acest capitol important, al siguranței rutiere.