Iarna vine întotdeauna cu surprize! Dar nu e nici o bucurie să vă treziţi într-un peisaj hibernal când nu aveţi uneltele potrivite să vă curăţaţi aleea sau să vă dezăpeziţi maşina. Când temperatura scade sub zero iar vântul parcă te ia pe sus, e foarte important să ai unelte de nădejde la îndemână. An după an, iarnă după iarnă.
Gama de unelte pentru zăpadă Fiskars este soluţia perfectă pentru „lupta” cu zăpada, indiferent dacă vă aflaţi în curtea dvs – fie ea mare sau mică – sau dacă sunteţi pe drum.
Caracteristicile uneltelor pentru zăpadă Fiskars:
Uşoare şi durabile: materialele compozite speciale sunt utilizate la fabricarea unor unelte uşoare şi puternice, care nu supun coloana vertebrală la eforturi inutile.
Ergonomice: Uneltele Fiskars asigură unghiuri de lucru optime, pentru a elimina aplecările dificile în timpul curăţatului zăpezii, iar mânerele solide asigură o priză stabilă.
Ranforsate cu metal: muchia tăietoare din metal sapă în zăpada şi în gheaţa cea mai groasă.
Rezistente la îngheţ: Materialul antiaderent al cupelor nu permite fixarea zăpezii ude.
Alegeţi unealta potrivită pentru fiecare activitate
Cazmalele şi lopeţile de zăpadă sunt soluţia perfectă pentru curăţarea curţilor mici şi deszăpezirea suprafeţelor aflate sub nămeţi.
Împingătorul de zăpadă este unealta adecvată atunci când zăpada poate fi împinsă într-o singură locaţie, evitându-se astfel săpatul sau ridicatul zăpezii.
Împingătoarele sanie pentru zăpadă sunt ideale atunci când trebuie să degajaţi rapid porţiuni mai mari de zăpadă, evitând efortul.
Cazmaua pentru maşină şi camping este un nepreţuit tovarăş de drum atunci când vă deplasaţi cu maşina în condiţii de iarnă.
Sfaturi pentru lucrul în zăpadă:
■ Alegeţi haine uşoare, bine căptuşite, dar care permit circulaţia aerului. Cizmele cu tălpi adecvate limitează riscul de alunecare.
■ Executaţi câteva mişcări de încălzire uşoară înainte de a începe şi scutiţi-vă musculatura de eforturi inutile.
■ Selectaţi o unealtă adecvată pentru dvs., atât din punctul de vedere al înălţimii, cât şi din cel al forţei fizice: nici prea grea, nici prea lungă.
■ Aşezaţi mâinile la o oarecare distanţă, pentru utilizarea eficientă a forţei musculare.
■ Economisiţi-vă puterile: împingeţi zăpada, în loc să o ridicaţi
■ Nu exageraţi: luaţi cantităţi mici de zăpadă la un moment dat, aşezând-o în locul unde doriţi să o depozitaţi
■ Nu aruncaţi zăpada peste umăr sau în lateral: această mişcare necesită o răsucire dificilă a corpului, care poate duce la apariţia de dureri