Tesla Autopilot va fi activ și la 145 km/h, în curând

Tesla Autopilot

Într-o postare pe Twitter, Elon Musk promite să crească viteza la care Autopilot va fi activ până la 145 km/h.

Din ciclul ”cetățenii întreabă, Musk răspunde”, azi un nou episod. Acesta este legat de celebrul sistem de rulare autonomă Tesla Autopilot. Pentru a înțelege contextul, e necesară o mică poveste.

În 2021, Tesla a început tranziția vehiculelor sale la Tesla Vision. Acesta este un sistem de conducere autonomă bazat exclusiv pe camere video. Astfel, vehiculele noi Tesla mai sunt echipate cu senzori radar ci se bazează numai pe imaginile captate de acestea. Doar ele sunt procesate și folosite de Autopilot.

Tesla autopilot va fi activ la 145 km/h

Această schimbare a limitat viteza maximă la care e disponibilă funcția Autosteer, la 75 mph (120 km/h). De asemenea, pentru siguranță, distanța la care Tesla se poate apropia de mașina din față a crescut.

➡ Acesta este ștergătorul de parbriz patentat de Tesla! 💡

După două luni, viteza limită a crescut de la 75 mph, la 80 mph (129 km/h). În același update, distanța de urmărire a vehiculului din față a scăzut de la 3 lungimi de mașină, la două. Au fost introduse și caracteristici indisponibile anterior. Printre acestea, Smart Summon și Emergency Lane Departure Avoidance. Prima scoate mașina autonom din parcare și o aduce șoferului, a doua ține de încălcarea limitelor benzii de rulare.

Tesla Autopilot va fi activ la viteze mai mari

Deci, actualmente, sistemul poate prelua comenzile mașinii până la viteza de 80 mile pe oră (129 km/h). Însă viteza legală de circulație pe cele mai multe tronsoane ale șoselelor ”statale” și autostrăzilor din Statele Unite este mai mare. De cele mai multe ori, se poate merge cu 85 mph (137 km/h). Drept urmare, unul dintre posesorii de modele Tesla l-a întrebat pe mai-marele companiei, pe Twitter… fix asta. Când va crește limita de viteză a modelelor Tesla echipate doar cu camere video. Elon Musk i-a răspuns sec: ”În curând”.

Tesla Autopilot

Totodată, este posibil ca și distanța de urmărire a mașinii din față să scadă, deși camerele sunt mai slabe decât senzorul radar. Exemplarele cu radar se puteau apropia la distanța unei mașini, față de două, la cele cu camere.

via carbuzz

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top