Minet S.A. a inaugurat la Rm Vâlcea cea mai modernă linie de producție de textile nețesute. Aceasta este furnizată de liderul mondial Andritz, va produce textile nețesute pentru industria auto și va aduce 25 de noi locuri de muncă.
Pentru cei care nu știu ce sunt aceste textile nețesute, sau care este rolul lor într-un autoturism, vin să fac lumină. Acestea sunt ”pâslele” care vin sub pasajele roților, pe lateralele portbagajului, care căptușesc plafonul, care îmbracă podeaua și, în general, care antifonează mașina. Ca regulă generală, cu cât o mașină are mai multe textile nețesute în componență, cu atât habitaclul său este mai silențios în mers.
Media în Europa este de 26 kg de textile nețesute per autoturism. Modelele mai scumpe folosesc mai mult, cele mai ieftine îl înlocuiesc cu plastic sau, pur și simplu, nu folosesc niciun alt material fonoabsorbant.
➡ Iată detaliile complete ale liniei de textile nețesute! 💡
Actualmente, industria auto din România importă textilele nețesute, dar Minet S.A. schimbă această practică. Vâlcenii au achiziționat cea mai modernă linie de producție din sud-estul Europei, cu care pot acoperi toată producția auto internă și pot exporta surplusul de producție.
“Prin această investiție, MINET își continuă misiunea de a aduce în România cele mai noi soluții tehnologice existente la nivel global pentru susținerea dezvoltării a două dintre cele mai importante industrii pentru sectorul economic – construcții și industria auto. Prin asumarea acestei investiții unice în actualul context pandemic, bazată pe un plan de dezvoltare coerent și realizat împreună cu parteneri strategici, continuăm eforturile noastre de a ridica standardul în această industrie și a impulsiona astfel două sectoare economice vitale pentru România,”, a declarat Cristian Niculae, Director Comercial Minet S.A.
Cum funcționează
Linia de producție a costat 6,5 milioane de euro, a fost adusă în 55 de camioane, iar asamblarea ei a durat 5 luni. Nu este prima linie de producție a textilelor nețesute pe care o are Minet S.A., dar este prima care poate fi folosită în industria auto, pentru că are un sistem de autoreglare în buclă. Astfel, un cititor cu raze X poziționat la capătul liniei, verifică lățimea benzii textile și grosimea acesteia și trimite mașinii informații în timp real. Aceasta ajustează parametrii continuu, păstrând calitatea produsului final la cote maxime, fără fluctuații, fapt crucial în industria auto, unde piesele de dimensiuni reduse necesită o calitate punctuală perfectă.
Grupul din care face partea compania are un plan de investiții de 17 milioane euro până în 2022, pentru a crește producția și a moderniza tehnologiile de fabricație în scopul adaptării la noile cerințe ale clienților din țară, dar și la nivel global. Compania Minet S.A. are peste 1,000 de clienți, mulți dintre ei din afara țării, volumul exporturilor în anul 2020 fiind aproape jumătate din cifra de afaceri.