Tot ce trebuie să știți despre tipurile de oglinzi moto

Oglinzile moto fac parte din piesele la care vă gândiți numai când trebuie să le înlocuiți. Dar acest lucru nu este corect, deoarece aceste piese moto sunt extrem de importante pentru siguranța dumneavoastră în timpul conducerii.

De aceea, în acest articol vom încerca să vă familiarizam puțin mai detaliat atât cu scopul, cât și cu tipurile de oglinzi moto .

Sursă foto: unsplash.com

Care este scopul oglinzilor?

Știm cu toții cât de importante sunt oglinzile moto, dar hai s-o spunem încă o dată:

Oglinzile reprezintă unicul element a motocicletei, pe care o puteți folosi pentru a privi înapoi și pentru a vă asigura că mergeți la o distanță sigură față de alte vehicule de pe drum.

Ca standard sunt doua oglinzi, pot fi de diferite forme si marimi, pot fi din plastic sau alt material, și pot fi poziționate atât pe ghidon cât și direct pe întinzător.

Elemente care alcătuiesc oglinzile

Principalele componente care alcătuiesc acest element moto sunt patru: un corp, o parte reflectorizantă, un sistem de reglare și un braț.

Corpul este partea principală a oglinzii motocicletei. Singura sa funcție este de a servi drept loc pentru atașarea părții reflectorizante și a sistemului de reglare.

Sistemul de reglare este compus dintr-o sferă care funcționează la compresiune și permite mișcarea manuală și reglarea oglinzii față de braț.

Opțiunea sa de reglare permite călărețului să ajusteze oglinda astfel încât să poată vedea cea mai bună și cea mai mare parte a drumului posibil.

Brațul este elementul de legătură între ghidonul motocicletei și carcasa oglinzii.

Tipuri generale de oglinzi moto de pe piața

În ceea ce privește formele și dimensiunile, sunt oferite destul de multe oglinzi pentru motociclete, dar când vorbim de tipuri, acestea sunt în principal trei: adaptive, sportive și originale.

Tipul adaptiv reprezintă oglinzile moto universale, ceea ce înseamnă practic că pot fi instalate pe aproape toate tipurile de motociclete și scutere.

Acest tip de oglinzi sunt ușor de instalat întrucât sunt fixate direct pe suporturile motocicletei.

Oglinzile moto de sport sunt numite și tensionare. Sunt ceva mai speciale deoarece nu se montează în modul standard, ci pe întinzător.

Oglinzile moto originale sunt cele cu care motocicleta a ieșit din fabrica producătorului. Acest tip de oglinzi este ușor de instalat și, spre deosebire de cele două tipuri anterioare, le puteți găsi fără nicio dificultate.

Este suficient să știți pur și simplu modelul motocicletei dvs și să vă uitați într-unul dintre magazinele online pentru vanzare de piese moto.

Criterii de alegere a oglinzilor potrivite pentru motocicleta dvs

Element de reflexie

În funcție de elementul reflectorizant, oglinzile sunt împărțite în: plate, cu reflector sferic convex, cu un strat antireflex și polarizate.

Oglinzile plate reflectă împrejurimile într-un mod destul de realist, dar au un unghi mort mai mare.

Modelele cu un reflector sferic convex oferă exact opusul – unghiul mort este este mai mic, dar în același timp nu reflectă mediul înconjurător foarte realist.

Oglinzile cu un strat antireflex, după cum sugerează și numele, reduc strălucirea vehiculelor din spatele dvs.

Modelele polarizate, pe de altă parte, îmbunătățesc vizibilitatea în lumina puternică a soarelui.

Lungime și formă a elementelor de fixare

Este o idee bună să acordați o atenție deosebită lungimii și formei elementelor de fixare, deoarece majoritatea modelelor de oglinzi vin cu o lungime standard a elementelor de fixare care este adaptată înălțimii standard a motociclistului.

Adică, dacă sunteți mai scund sau mai înalt decât standardul, este posibil ca lungimea elementelor de fixare să nu fie potrivită pentru înălțimea dvs., iar atunci când instalați oglinzile, este posibil să nu puteți vedea bine.

oglinzi moto

Sursă foto: unsplash.com

Forma oglinzilor

În ceea ce privește forma acestor componente moto, veți găsi pe piață forme rotunde și dreptunghiulare, precum și pătrate, eliptice și multe alte forme.

Nu avem recomandări specifice aici, deoarece alegerea formei depinde atât de dorințele dvs, cât și de stilul și tipul de bicicletă pe care o conduceți.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top