Trei sfaturi de care să ții cont când vrei să-ți cumperi o alta mașină pentru afacerea ta

Masina pentru afacerea ta

Ești antreprenor, afacerea ta este dependentă de un vehicul comercial și tocmai te-ai hotărât să îți cumperi o altă mașină care să te ajute să produci mai mulți bani? Foarte bine că ai decis astfel, dar ai grijă să faci un plan detaliat înainte să hotărăști ceva, astfel încât să te alegi cea mai bună variantă pentru afacerea ta. Iată, în continuare, trei sfaturi de care să ții cont când vrei să-ți cumperi o altă mașină pentru businessul tău.

 

Atenție la buget

 

Indiferent dacă alegi să-ți cumperi o mașină nouă sau una second-hand, cel mai indicat ar fi să-ți stabilești o sumă pe care ești dispus să o investești, precum și o marjă de eroare, deoarece este posibil să apară costuri suplimentare. Accesează un site de anunțuri auto din România și trece pe hârtie mai multe criterii importante pe care ar fi bine să le îndeplinească viitorul tău autovehicul, inclusiv bugetul de achiziție. Sfatul nostru este să-ți faci o listă scurtă cu cinci sau zece mașini. Apoi, acordă-ți suficient timp să faci alegerea potrivită. Dacă este nevoie, consultă-te cu un prieten sau cu un mecanic în care ai foarte mare încredere. Totuși, încearcă să nu stai foarte mult pe gânduri, deoarece orice întârziere mare se traduce în pierderi pe măsură pentru afacerea ta.

 

Ține cont de utilizarea mașinii

 

Specificul afacerii tale ar trebui să-ți ofere un ajutor în plus când vine vorba de achiziția unei alte mașini. Dacă îți dorești să-ți organizezi un atelier mobil în autovehicul sau ai de transportat diverse încărcături, alege să îți cumperi o mașină în care să poți să-ți montezi rafturi auto. În afara unor rafturi, s-ar putea să ai nevoie și de portbagaje pentru plafon sau de suporturi de scara. Ai grijă să alegi niste rafturi care să corespunda cu marca si cu modelul autovehicului.

 

Alege o remorcă

 

În cazul în care vrei să-ți duci afacerea la un alt nivel s-ar putea să nu ai nevoie doar de o altă mașină, ci și de o remorcă. Există mai multe tipuri de remorci, cu diverse dimensiuni și funcționalități. Remorca tip carcasa, de exemplu, este cea mai întâlnită și are formă de cutie. O astfel de remorcă este ideală pentru afacerile mobile cu mâncare, deoarece este acoperită și suficient de ușoară astfel încât să poată fi tractată fără prea mari probleme.  Remorcile se atașează de mașini prin cârlige speciale. Pe piață există mai multe modele de cârlige de remorcare, iar cel mai bine ar fi să optezi pentru unele semidemontabile sau demontabile.

Sursa foto: pixabay.com

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top