Grupul german Continental, cu o puternică divizie în România, a realizat anul trecut vânzări de 33,8 mld. euro, în creștere cu 6% față de anul anterior.
Continental, grup tehnologic din industria de componente auto care deține în România nu mai puțin de șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie la Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru 2021.
Conform LifeNews.ro, așa cum era de așteptat, în ciuda unei direcții ascendente a business-ului, Continental nu a reușit să urce peste pragul de 34 mld. euro, vânzările consolidate fiind, în 2021, de 33,8 mld. euro. Creșterea acestui indicator față de 2020 a fost de 6%.
Rezultatul operațional a trecut în teritoriu pozitiv, de la – 428 milioane de euro în 2020, la 1,8 milioane în 2021.
„În ciuda multelor provocări ne-am descurcat bine din punct de vedere operațional în 2021. În plus, cu strategia noastră realiniată și structura orientată spre piață, am stabilit strategic viitorul nostru”, a declarat Nikolai Setzer, CEO al grupului german.
Deși admit că instabilitatea din Europa de Est poate avea consecințe de durată și că problemele anterioare generate de criza de semiconductori, logistica tot mai dificilă și creșterea prețului materiilor prime nu s-au încheiat, oficialii Continental mizează pe creștere și în 2022.
Astfel, pentru anul în curs sunt estimate vânzări consolidate cuprinse între 38 mld. euro și 40 mld. euro și o marjă EBIT de 5,5% – 6%. Aceste valori nu iau în considerare criza din Ucraina.
În privința activității din acest an, oficialii Continental au menționat că, în prezent, lucrează la transferarea producția de la uzina din Rusia unde operațiunile au fost suspendate și se așteaptă ca prognozele anterioare privind o creștere cu 6% – 9% a producției globale de mașini să rămână valabile astfel încât grupul să poată realiza vâznările estimate.
Conform lui Nikolai Setzer, programul de restructurare – care implică reduceri de costuri și înstrăinarea diviziei de trenuri motopropulsoare care acum poartă numele Vitesco – este în curs de desfășurare. Totuși nu mai sunt planificate schimbări. Oficialul a răspuns astfel speculațiilor privind o eventuală scindare a companiei în patru divizii independente.