VIDEO: Ford Ranger îşi arată muşchii

Ne amuzăm pe baza faptului că potențialii clienți americani nu se vor putea bucura de versatilitatea noului model Ranger diesel, iar cei de la Ford pun puțină sare pe rană, cu acest filmuleț.

Inginerii companiei s-au decis sa ne arate cu exactitate cat de puternic este noul pick-ul si au decis in acest sens sa tracteze o locomotive cu greutatea de 160 de tone, din depoul sau. Exemplarul era echipat cu motorul diesel TDCi de 3,2 litri, cu 5 cilindri in linie, care genereaza 190 CP si 470 Nm. Transmisia este asigurata de o cutie automata de viteze, cu sase trepte si de o cutie de transfer, iar noul pick-up pare a nu avea probleme in incercarea de a scoate giganta locomotiva diesel-electrica de clasa T, din “barlogul” ei.
 
Dupa ce am vizualizat filmul, am inteles perfect decizia celor de la Ford de a nu oferi modelul diesel pe piata nord-americana. Ce nebun si-ar dori un pick-up cu un motor diesel mic, capabil sa tracteze sis a care greutati atat de mari? Probabil ca nimeni…
 
Despre Ford Ranger
Ranger va ridica etalonul pe piaţa vehiculelor utilitare prin tehnologiile de care dispune şi practicalitatea de care dă dovadă. Nu sunt de neglijat nici designul contemporan sau calitatea interiorului.
 
În multe zone din întreaga lume, rolul lui Ranger s-a schimbat, a spus designerul şef Craig Metros. Acesta mai spune că Ranger „trebuie să fie în continuare un vehicul utilitar, cu un interior rezistent şi cu abilitatea de a transporta încărcături grele, dar îndeplineşte un dublu rol prin rafinamentul, confortul şi dotările disponibile”.
 
Oriunde, oricând
Având şasiu, suspensii şi sistem de direcţie noi, performanţele lui Ranger în domeniul prieteniei cu utilizatorul au crescut peste noapte. Confortul general, direcţia îmbunătăţită şi precisă au dus la un comportament rutier mai bun şi o manevrabilitate asemănătoare cu cea a unui autoturism. Performanţele în teren accidentat nu au fost neglijate. Structura rigidă şi garda la sol de 232 mm au compensat creşterea ampatamentului la 3.220 mm şi mărirea ecartamentului pentru modelele 4×4.
 
Suspensia faţă este reglată pentru fiecare model în parte în funcţie de motorizare şi sistem de tracţiune pentru a se potrivi cu masa totală, centrul de greutate, cuplul motorului şi tipul tracţiunii (4×2 sau 4×4). Pentru suspensia spate s-au utilizat arcuri lamelare ce oferă o călătorie fermă, dar agreabilă, reglată pentru a face faţă oricărui tip de drum, menţinând capacitatea de încărcare. Bena versiunii Double Cab este cu 10 cm mai mare decât cea a generaţiei anterioare oferind un spaţiu de 1.549×1.560×511 (mm, Lxlxh).
 
Modelele cu tracţiune integrală au aceeaşi cutie de transfer controlată electronic ce şi-a dovedit fiabilitatea până acum. Prin intermediul acesteia, conducătorul poate trece oricând de la 4×2 la 4×4 prin simpla apăsare a unui buton. Dacă este nevoie de mai mult cuplu, inclusiv frână de motor suplimentară la coborârea unor pante, poate fi cuplat reductorul.Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/01/06/video-next-gen-ford-ranger-shows-locomotive-force/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top